Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

15 de desembre de 2008
2 comentaris

SAÓ, ANY XXXII, NÚM. 332

Abans de fer el corresponent extracte del que podeu trobar en aquest número de SAÓ, vull denunciar que la Conselleria d’Educació -la del Cèsar Forense- haja manifestat que no renovarà per a 2009 el contracte pel qual servien uns 1.500 exemplars als centres d’educació -sobretot públics- del PV. Aquest fet ja ens el va denunciar mossén Gàlim i la setmana passada rebíem els subscriptors una circular en què se’ns indicava aquest fet per part del director de Saó.  M’entren ganes de dir-los el nom del porc a aquests “gestors públics” dels nostres impostos: mentre tot el món sap en què balafien els nostres euros, que arriban a cada centre decenes i decenes d’exemplars de diaris afectes al seu règim -ABC, EL MUNDO, LAS PROVINCIAS, etc.- ara no tindran uns poquets euros per tal que una publicació digníssima i en la nostra llengua seguesca eixint cada mes a l’encontre dels que pensem que l’Església -la bona, la que està al costat del poble, no la del cardenal ni la de Rouco- ha de dir la seua en aquest segle XXI. Ens han denanat una subscripció de 100€ a totes i tots els que podem assumir-la per tal de fer front i poder seguir eixint cada mes. NO cal dir que ja he comunicat que poden comptar amb el meu ajut. Per si de cas algú/na té a bé subscriure-la ací teniu les adreces on podreu notificar-ho:

SAÓ EDICIONS, SL.
Àngel de l’Alcàsser, 14-12a
46018 València
sari_sao@yahoo.es
Fax: 96 370 57 55
En nom dels lectors i editors… MOLTES GRÀCIES.
I pel que fa al número d’octubre, ens trobem amb les col.laboracions habituals (Joan Calabuig Rull, Vicent Josep Escartí, Rafa Roca, Josep A. Comes, etc.). Destaque la de Francesc de P. Burguera, Garcia-Gasco i Sant Vicent Màrtir (sobre la negativa del blaüra que l’abat de Poblet presidira una missa en record de Jaume I a l’església de la Roqueta a València), la de Roser Bofill, El Jesús de Pagola (ens invita a llegir aquest llibre de J.A. Pagola… cal fer-li cas), la del monjo de Montserrat, Josep Miquel Bausset, Joan XXIII: el papa bo (el títol ja ho diu tot… com ens cal un altre papa Joan XXIII i molts altres Tarancon, Úbeda, Jubany, Pont i Gol, etc.). El quadern central d’aquest número està dedicat a la figura de Jaume I. Són quatre col.laboracions: de Josep Torró, Joan Iborra, Pau Viciano i una entrevista a Antioni Furió. El quadern ens ajuda a conéixer una miqueta millor qui va ser Jaume I i la societat en què va desenvolupar el seu regnat. Destaque que, segons Antoni Furió, va estar “prop” de ser canonitzat -com passà amb Lluís IX de França-, però a l’hora de la canonització l’aconseguí Ferran III -era de Castella- i no Jaume I perquè la Corona d’Aragó, al segle XVII, ja no era el que havia estat segles abans. De tota manera, cal dir que Jaume I fou “un home cristià, que anava als oficis religiosos, tenia devoció per Santa Maria i creia en Déu, però estava lluny de ser un fanàtic.” (Antoni Furió).
També, per finalitzar aquest post, destaque l’article de Manuel S. Jardí, Socialistes en punt mort, el de Vicent Boscà, Enfront de les mocions de censura, reacció i el de Rafa Xambó, Gira que gira Escola Valenciana i Rapsodes.  


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Una vegada mes anem a la “font de morra”!!!
    Pero tranquil que est gent igual edita aquell llibre tant didactic com era “EL MANUSCRITO DEL ARTESANO” i el regala a tot el alumnat i col·legis perque adeprenguen.
    Salutacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.