Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

13 de març de 2015
0 comentaris

Sants Patrons d’Alzira (sant Bernat, santa Maria i santa Gràcia)

El pelegrí abandona durant una jornada el Camí del Cid i emprén la Ruta Bernardina de 15 km de llargària, el punt de partida de la qual es troba a 1,7 km en les proximitats de la carretera CV-550 (ALZIRA-BENIMUSLEM), lloc del martiri dels sants Bernat, Maria i Gràcia.

Ibn Ahmet Almansur havia nascut a Pintarrafes (Carlet) l’any 1135. En un viatge a terres cristianes descobrí el monestir de Poblet, i es convertí al cristianisme i professà com a monjo. En tornar al lloc patern, les seues germanes Zaida i Zoraida acolliren el missatge de salvació, i fugiren tots tres. En el camí es detingueren a Guadassuar, on ell les va batejar amb el nom de Maria i Gràcia, Fou als voltants d’Alzira, el dia 20 d’agost de 1180, quan a instàncies del seu germà gran foren martiritzats.

Actualment romanen com a testimoni el casalici i l’ermita. El primer és de rajola i sostre piramidal amb un retaule ceràmic on es representen els patrons i s’anota la inscripció següent: “En aquest indret, segons la tradició, foren martiritzats en l’any 1180 els sants Bernat, Maria i Gràcia. Patrons de la ciutat d’Alzira. Reconstruït el 1956”. Al seu interior les llums de tres ciris il.luminen el recinte.

A pocs metres, abrigada per un jardí amb xiprers, pins i blancs bancs de pedra, s’alça sobre cinc grades la moderna i funcional ermita presidida per una creu. En el frontispici una llegenda indica: “1180, LLOC DEL MARTIRI DELS SANTS BERNAT, MARIA I GRÀCIA”. L’interior consta d’altar i recinte amb cadires de plàstic.

Lectura: Salm 22


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.