Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

7 de gener de 2020
0 comentaris

Santa Nazària March i Mesa (6 de juliol)

A la casa mare de les Germanetes dels Ancians Desemparats de València estan de festa. Corria el mes d’agost de 1912. Dotze religioses marxen a fundar una llar per a gent gran a l’altiplà bolivià. I el comiat se celebra amb un esdeveniment singular.

Entre les religioses enviades a fundar la nova casa de Bolívia es troba Nazària March, que ha realitzat
la seva primera professió el 15 d’octubre de l’any anterior, després d’haver realitzat fervorosament el seu noviciat.

A València s’havia trobat amb les seves arrels familiars, però sobretot s’havia trobat amb la imatge
de la Mare de Déu dels Desemparats a la capella on la veneren els valencians, que l’havia acompanyat en el llarg recorregut fins a la seva consagració religiosa. La impressió que va rebre en trobar-se en terres valencianes la va plasmar deu anys després en el seu mateix diari:

“València!” I què de records desperta en la meva ànima el teu sol nom. Encara em sembla aspirar el perfum deliciós, impregnat de santedat que vaig respirar en aquesta casa matriu; semblava que els seus sants murs parlen molt alt a la meua ànima, referint els sorprenents exemples de virtut, d’heroisme que ells havien estat muts testimonis “.

Als peus del sepulcre de la fundadora de l’Institut, Mare Teresa de Jesús Jornet i Ivars, va renovar la seva consagració religiosa amb la il·lusió de projectar amb la seva entrega a terres americanes. I després de disset anys com Germaneta dels Ancians Desemparats, el 1925 va començar un nou camí. Va fundar, amb el beneplàcit del Nunci Apostòlic, un nou institut missioner: les Missioneres Croades de l’Església. Va fundar a Bolívia, Argentina, Uruguai i Espanya. Va morir santament a Buenos Aires (Argentina) el 6 de juliol de 1943. Va ser beatificada pel papa sant Joan Pau II el 27 de setembre de
1992 i canonitzada pel Papa Francesc el 14 d’octubre de 2018.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.