Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

28 de juliol de 2019
0 comentaris

SANTA JOANA JUGAN O MARIA DE LA CREU (21 de juliol)

Feia tres anys que havia esclatat la Revolució Francesa quan neix una nena, el nom es coneix avui en els cinc continents. Joana Jugan ve al món el 25 d’octubre de 1792 a Cancale, port de pesca situat a la costa Nord de Bretanya (França). Als 16 anys se separa de l’ambient familiar per aportar ajuda. Més tard Joana Jugan marxa a Sant Servan, impulsada pel desig de servir a Crist en els seus germans que pateixen i així ho expressa a la seua mare.

Déu, en efecte, li mostra el camí en 1839, donant el seu propi llit a una anciana cega i abandonada. Aquest gest inicial, a l’edat de 47 anys, la comprometrà per sempre. Centenars de persones majors abandonades als carrers de Sant Servan de Rennes i del món sencer, seran acollides i estimades. Neix així la Congregació de les Germanetes dels Pobres. Anys d’activitat intensa, buscant cada dia el pa per als seus pobres. Dirigeix, organitza, funda cases i les manté amb el seu sacrifici i entrega. El 1850 eren cent germanes que acullen, en 11 cases, més de 600 ancians. I quatre anys després quan el Beat Pius IX el 9 de juny de1853 va aprovar la Congregació tenia 500 religioses i 36 cases.

Des dels primers anys de les fundacions, una ombra dolorosa plana sobre l’existència de Joana: tergiversant papers, algú s’erigeix ​​en fundador i aconsegueix destituir-la del seu lloc. L’aventura continuarà sense Joana, que accepta amb heroica humilitat ser despullada de tot. Passarà els 27 anys restants de la seua vida entre els murs del noviciat, no reconeguda com a fundadora, i fins i tot ser menyspreada i apartada deliberadament.

A la seua mort, el 29 d’agost de 1879, en Tour Saint Joseph (casa mare i noviciat) poques germanetes saben que ella era la fundadora. A partir de 1902 la veritat comença a sorgir. El 13 de juliol de 1939, l’Església reconeix oficialment l’heroïcitat de les seues virtuts. El 3 d’octubre de 1982 el papa Sant Joan Pau II la proclama beata i recentment ha estat reconeguda la sua santedat

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.