Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

8 de gener de 2016
0 comentaris

SANTA CREU DE VALLADA

El pelegrí de Sant Jaume continua la tercera etapa del Camí de Llevant, entre Xàtiva i Moixent, travessant Vallada, detenint-se en l’església parroquial de Sant Bartomeu i desviant-se de la Via Augusta pels carrers Santíssim Crist, Sant Gaietà i Santa Creu. I inicia l’ascens sota la mirada de les ruïnes del castell, ferit mortalment pel terratrèmol de 1748.
En aquesta última s’atura davant la casa natalícia del “Pare Presentat”, fra Andreu Garrido. Va ser el servent de Déu un religiós mercedari nascut el 29 de novembre de 1663 i lliurat a la predicació, confessió i visita de les presons, hospitals i habitatges dels pobres.

Els tests amb els geranis, els clavells, …, pengen de les parets i els balcons, guiant-amb el seu aroma cap a la capella de la santa Creu, de la qual gairebé no hi ha referències, anotant-la la “Guia de l’Església de la Diòcesi de València” publicada en 1963.
El lloc es troba envoltat per xiprers, palmeres i oliveres, alçant-se la blanca façana amb frontó curvilini rematat per una creu de braços calats. L’interior és petit i quadrat, dominat per una moderna llum de ferro. A la part frontal es venera la creu lobulada de fusta, envoltada per dues làmines emmarcades del Sagrat Cor. Sobre l’altar es troben petites imatges de la Immaculada, Sant Rafael guiant a Tobies i Sant Josep. A les parets laterals han estat penjats quadres de la Mare de Déu dels Desemparats, sant Vicent Ferrer, la Mare de Déu amb el Nen, Sant Pere i el martiri de Sant Esteve.

Lectura: Tobies 6, 1


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.