Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

5 de setembre de 2019
0 comentaris

Sant Pasqual Bailon (17 de maig)

El millor missatge espiritual que ens presenta sant Pasqual Baylón és el del seu propi testimoni des de la seva senzillesa franciscana, que amb la seva ànima mística va fer que penetrara al cor del poble cristià.

Va néixer eh Torrehermosa (Saragossa) el 16 de maig de 1540. Als set anys era pastor d’ovelles. El dos de febrer de 1566, als 26 anys d’edat va professar en el convent de La Nostra Senyora d’Orito, a Monforte del Cid (Alacant), pertanyent a la reforma dels descalços de Sant Pere d’Alcántara.
Com a religiós va exercir els oficis de porter, hortolà, almoiner, i refitoler en els convents d’Almansa,
Santa Anna, Jumilla, Aiora, València, Xàtiva i Vila-real. Va destacar, des de la infància, per la seva devoció al Santíssim Sagrament i la Mare de Déu i imitador fidel de l’Evangeli. Home de profunda fe i constant oració. Pobre, humil i sacrificat per vocació. Laboriós, sense conèixer l’oci, va harmonitzar la pregària amb l’acció, fins a convertir aquesta en aquella.

Ansiós d’arribar a les fonts de l’esperit que li brindaven els místics del seu temps, se les va enginyar per aprendre a llegir i escriure. aconseguint prou fins a esdevenir un autèntic escriptor místic. Va deixar dos escrits espirituals, havent-ne arribat a l’actualitat tan sols un, el que el mateix sant el va batejar amb el nom de Cartipàs, en ell escriu les vivències que brollen del seu cor. Manifesta tenir coneixements
de la Sagrada Escriptura, donant-se a conèixer com a teòleg, místic, moralista, historiador, poeta i astròleg .Va tindre relacions personals amb sant Joan de Ribera, sant Lluís Bertran, beat Nicolau Factor i el beat Andrés Hibernón, amb qui va conviure gran part de la seva vida religiosa.

Va morir santament el 17 de maig de 1592, en el convent de Vila-real, on va viure els últims anys de la seva vida. El papa Alexandre VII el canonitzar el 16 d’octubre de 1690 i el papa Lleó XIII el 28
de novembre de 1897, amb el breu “Providentissimus”, el va declarar patró de les associacions eucarítiques.

EUSKADI (1)
17.08.2009 | 12.50

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.