Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

30 de juny de 2019
0 comentaris

Sant Lluís Gonzaga (21 de juny)

Lluís Gonzaga, fill primogènit, del príncep imperial Ferran, marquès de Castiglione delle Stiviere, va néixer el 9nde març de 1568.

Ja de nen apareixen en el seua vida els símptomes de la valenta ascesi i la profunda pietat que el va caracteritzar. Als dotze anys va rebre la primeracomunió de mans de sant Carles Borromeu. Va acompanyar a l’emperadriu Maria d’Àustria, sogra del rei Felip II, a Madrid; allí va passar Luis 2 anys com a patge de l’infant Diego. Va aprofitar aquest temps per estudiar filosofia, examinant-se a la universitat d’Alcalá d’Henares.

Als quinze anys va prendre la decisió d’ingressar a la Companyia de Jesús, desig que es va fer realitat dos anys després. El 25 de novembre de 1585 va començar a viure al noviciat de Sant Andreu del Quirinal de Roma. Va començar a portar des del primer momento una vida d’austeritat. Pregava amb tanta intensitat que, després de l’oració, no sabia on era ni reconeixia el lloc ni el camí.

A finals de 1590 i principis de 1591 van brollar casos de pesta que es van multiplicar ràpidament. Lluís Gonzaga es va lliurar amb ardor al servei dels empestats, reservant-se els casos més repugnants i perillosos, als que atenia, els curava i els portava entre els seus propis braços. El 3 de març a l’arribar de l’hospital al Col·legi Romà es va sentir malament i va haver de anar a dormir. La malaltia es va anar agreujant i mor, després d’un ràpid i creixent esgotament orgànic. Es va confessar, va rebre el viàtic i la unció dels malalts i es va disposar a morir. A la mitjanit del 20 al 21 de juny de 1591 va expirar santament. El papa Pau V el va beatificar en 1605 i el papa Benet XIII el va canonitzar el 31 de desembre de 1726. És el patró de la joventut.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.