Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

4 de març de 2015
0 comentaris

SANT JUDES TADEU D’ALZIRA

El pelegrí continua recorrent el camí on es fonen les petjades de Rodrigo Díaz de Vivar i el rei Jaume I, amb les que recorrien la Via Augusta i el Camí de Sant Jaume. Havent travessat i contemplat les muralles de la ciutat que fou “Clau del Regne de València”. En el camí ixen a la nostra trobada els Sants Patrons, càlides pedres alçades sobre l’antic pont que conduïa al raval i d’allí el pelegrí prosegueix cap a Carcaixent.

Però abans d’abandonar la ciutat una capella ubicada en l’antic camí de Xàtiva el convida a detindre’s i pregar. Sabem per En Josep Sanchis Sivera que la ciutat acollia una ermita dedicada al sant apòstol. Si bé l’actual és moderna, i es troba en el baix d’un habitatge situat a pocs metres de la placeta amb una estàtua dedicada a qui fou pare d’aquesta ciutat, el rei Jaume I.

L’ermita compta amb sòcol de marbre, un finestró on es troba una xicoteta campana i porta de ferro forjat amb un arc. A través de les amples i lluminoses finestres el pelegrí contempla la neta i tranquil.la capella. La imatge del titular és venerada en una fornícula de fons blau. Als seus peus l’altar, cobert amb unes estovalles amb motius eucarístics i de la passió confeccionats en boixets. Acompanyen el sant quadres representant els sants Bernat, Maria i Gràcia i els de devoció local, així com un Crist modern de bronze. El sostre és de guix i en pengen les làmpades.

Lectura: Fets dels Apòstols 18, 1-3


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.