Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

19 d'octubre de 2019
0 comentaris

Sant Joan XXIII (11 d’octubre)

El dia 27 d’abril de 2015, segon diumenge de Pasqua i festa de la Divina Misericòrdia, tota l’Església va ser testimoni del gran esdeveniment de la canonització del papa Joan XIII, l’estimat Àngel Josep Roncalli, juntament amb l’inoblidable papa Joan Pau II, Carles Wojtyla. Tots dos, a més, són molt recents, molt coneguts i estimats per centenars de mils i milons de persomes, El temps que dista entre les seues morts i la seua canonització és tot un signe de presència i de do de Déu en mig d’una de les complexes singladures de l’Església en la seua història dues vegades mil.lenària.

Per què Joan XXIII és sant? Perquè amb l’ajuda de Déu, va saber respondre als dons rebuts i els va posar al servei de la resta. Perquè fou un home de fe, esperança i caritat eminents. Perquè va viure les virtuts cristianes de mode heroic i perquè no va estalviar esforços per a dedicar i consagrar la seua vida a la missió que se li va encomanar.

Des de Jesucrist va estimar i servir apassionadament i fecundament la seua Església i tota la humanitat. Fou i segueix essent exemple lluminós de renovador ardor evangelitzador, va donar la primacia de Déu i de servei als homes, els seus germans, singularment als més pobres, necessitats i febles, Va apostar per la pau, la justícia social, la llibertat el diàleg i els grans valors pels quals tant anhela el cor humà.

La seua canonització és un reconeixement a l’exemple de la seua vida. És un testimoni que homes i dones, per gràcia i fidelitat a Ell, han sabut transmetre en i amb les seues vides, reflexos i indicis de grandesa, de la bellesa i de la bondat de Déu. Sant Joan XXIII amb el seu exemple ens estimula en el camí de la vida i ens ajuda amb la seua intercessió.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.