Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

10 d'octubre de 2019
0 comentaris

Sant Joan Macías (16 de setembre)

Va néixer el 2 de març de 1585 a Ribera de Fresno (Badajoz). Bén aviat ell i la seva germaneta es van quedar orfes en morir els seus pares. Privat de l’amor patern va començar el caminar de la seva
vida acompanyat d’una providència tendra i amorosa, que es va fer palpable amb la companyia que experimentava amb aquell tutor excepcionalment que el va guiar per mil camins inesperats que se li van presentar en el transcurs de la seva vida.

Als 28 anys d’edat, deixa la seva família i abandona la seva terra natal, per marxar a altres
mons. A Jerez de la Frontera, entra en contacte amb els religiosos dominics, però allà no s’atura i es disposa a partir mar enllà.

En 1619 va embarcar a Sevilla, no amb afany de riqueses sinó de fer la misericordiosa voluntat de Déu. Un any després es trobava a Lima, lloc predestinat per a la resta de la seva vida, residint pobrament en una posada situada al barri de Sant Llàtzer. Durant dos anys i mig es va dedicar a pasturarar ovelles. En contacte amb els religiosos dominics de la Magdalena va decidir ingressar en aquest ordre com a germà cooperador.

El dia 23 de gener de 1622 inicia la vida religiosa, brillant des del primer moment per la seva exemplaritat, diligentment en els serveis en la porteria, on irradiava amor, caritat i pau. Allà viu el silenci i la caritat en oració i servei als frares i seglars, particularment als pobres cap als qui va mostrar sempre afecte evangèlic i ajuda constant.

Coneix i íntima amb un altre frare dominic que residia al convent del Roser, l’avui sant Martí de Porres, frare mulat, natural de Lima, tan popular entre els rics com entre els pobres. Disset anys d’amor fratern que es deriva en repartir-se les necessitats dels pobres i transeünts de Lima. Santedat i caritat compartides.

En 1645 va emmalaltir de disenteria, es va agreujar i va morir santament el 17 de setembre d’aquest any. Va ser canonitzat el 28 de setembre de 1975 per l’avui beat Pau VI.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.