Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

29 de juny de 2019
0 comentaris

Sant Joan d’Àvila (10 de maig)

El dia 10 se celebra la festa de Sant Joan d’Àvila, patró dels sacerdots diocesans. Tal festivitat és una oportunitat perquè aquells als quals el Senyor crida al ministeri sacerdotal reflexionen sobre l’exemple que ens dóna aquest sant i ens sentim tots inclinats a imitar-lo.

 

Joan d’Àvila va néixer a Almodóvar del Camp (Ciutat Real) el 1500 en el si d’una família que el va educar cristianament. Molt jove es va traslladar a Salamanca per estudiar lleis. Durant unes festes en aquesta ciutat estudiantil va tenir l’experiència de trobar-se amb Jesucrist i canviar la seua vida radicalment. Va deixar els estudis i va tornar a la casa paterna a dedicar-se a l’oració i a la penitència, mentre creixia en l’amor i la purificació interior. Orientat pels seus directors espirituals es va encaminar a Alcalá d’Henares per estudiar teologia a la seua recentment fundada universitat, decidit ja a ser sacerdot i consagrar la seua vida a Crist i l’evangelització. Ordenat sacerdot, ja morts els seus pares, va repartir els seus béns i es va encaminar a Sevilla per marxar a evangelitzar en el Nou Món acabat de descobrir.

 

Providencialment es va trobar amb Alonso Manrique, Arquebisbe de Sevilla, que el va canalitzar en tasques d’evangelització a la seua diòcesi i altres diòcesis de l’entorn, mereixent per això el títol d’Apòstol d’Andalusia. Va saber adaptar les veritats de la fe a l’enteniment de la gent amb paraules de fàcil comprensió i les va il·luminar per mitjà de la predicació i la direcció espiritual.

 

Va fundar i va dirigir diversos col·legis i dues universitats i en els seus Memorials al concili de Trento, va destacar la importància que es fundaren Seminaris. Va tenir deixebles i amics: sant Francesc de Borja, Sant Joan de Déu, santa Teresa de Jesús, sant Ignasi de Loiola, sant Francesc Solano, entre altres. Va formar i va enviar a sacerdots perquè misionaren. A Montilla es va instal·lar el 1545, i allí va morir santament el 10 de maig de 1569. Va escriure obres d’alt nivell espiritual, promotor de les classes socials menys afavorides i davant tot sacerdot fidel i lliurat al servei de l’Església. El papa Benet XVI el proclamà el 7 d’octubre Doctor de l’Església Universal.

PD: Tant aquest text com l’anterior són una traducció del full ALELUYA (Arturo Llin Cháfer)


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.