Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

19 d'octubre de 2014
0 comentaris

Sant Joan Baptista de Bonrepòs i Mirambell

Prosegueix el pelegrí recorrent el barranc del Carraixet, per tal d’endinsar-se en aquesta xicoteta població. És en la placeta quadrada, silenciosa i tranquil.la, travessada pel carrer dedicat al sant precursor on es troba l’ermita, citada pel Diccionari de Madoz (1845-1850)

Davant el caminant la façana formada per un cos amb porta d’arc, franquejada pel sòcol de rajola, panell ceràmic representant el titular i la seua llegenda: “Sant Joan Baptista. Clavaris”, finestra quadrada i espadanya de doble buit, frontó barroc, amb un va, creu metàl.lica i penell. Les campanes tenen epígrafs: Maria del Pilar-1947 “A expensas de los clavarios de 1947 siendo cura pàrroco Don José Osca Pellicer” i “Sant Joan Baptista -1948 BONREPÒS I MIRAMBELL A EXPENSAS DE LOS CLAVAROS DE 1947 SIENDO CURA PÀRROCO D. JOSÉ OSCA PELLICER.

L’interior compta amb volta de canó amb arcs i lunetes, pilastres embegudes que sostenen la cornisa neoclàssica, amb motllura denticulada. En l’altar major es troba la fornícula amb Sant Joan Baptista i l’anyell als seus peus. A ambdós costats es troben oleografies de Sant Josep i la Mare de Déu del Perpetu Socors, anotant Luis B. Lluch Garín la preséncia el 1965 dels quadres de santa Rosa de Lima, la Immaculasda Concepció i el Baptisme de Jesús. A més damunt de l’altar es venerava la imatge del Nen Jesús assegut i vestit amb el mantell. Aquesta imatge es troba actualmemt a la sacristia.

Lectura: Lluc 10, 41-42.

Oració: Pare.  En aquests momenmts pense en la quantitat de tasques que em queda per dur a cap avui. Estic ací, en aquesta placeta, però el meu cor es troba atrapat per les busques del rellotge. I tu em demanes allò que cada any em falta més, temps. Escolte la paraula del teu Fill: “camines inquiet i preocupat per moltes coses, quan en realitat una sola cosa és necessària”. En silenci, sense presses, gaudisc d’aquest indret, a l’ombra del teu temple.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.