Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

15 de novembre de 2019
0 comentaris

Sant Jaume Apòstol (25 de juliol)

És un dels dotze apòstols  i, dins d’ells, un dels tres a qui Jesús va distingir amb la seva predilecció. De la
comparació dels relats de la passió segons els evangelis de Sant Mateu, Sant Marc i Sant Joan es pot afirmar que Jaume, germà de Joan, tots dos fills de Zebedeu i Salomé, eren parents consanguinis de Jesús.

Després que Joan Baptista va ser lliurat, va marxar Jesús a Galilea; i proclamava la Bona Nova de Déu: “El temps s’ha complert i el Regne de Déu és a prop; convertiu-vos i creieu en la Bona Nova “.

Vorejant el llac de Galilea, veié Simó i Andreu, el germà de Simó, deixant anar les xarxes al mar, ja que eren pescadors. Jesús els va dir: “Veniu amb mi, i us faré arribar a ser pescadors d’homes “. A l’instant, deixant les xarxes i el van seguir. Caminant una mica més enllà veié Jaume, el de Zebedeu, i el seu germà Joan, estaven també a la barca arreglant les xarxes; i a l’instant els va cridar. I ells, deixant
al seu pare Zebedeu a la barca amb els jornalers, se’n van anar darrere d’ell “(Marc 1, 14- 20).

Una antiga tradició afirma que Santiago va ser el primer evangelitzador d’Espanya. Entre la mort de Jesús i la de Sant Jaume van transcórrer 14 o 15 anys temps més que suficient per desplaçar-se a Espanya, i exercir aquí el seu ministeri i després retornar a Jerusalem, “Va ser entre els apòstols el primer a beure el calze del Senyor “, tal com ho ressenyen els Fets dels Apòstols (Fe. Ap., 12, 1- 4).
El trasllat de les seves restes a Galícia, en el que avui és Compostel·la sembla indicar que s’hi havia aconseguit crear una comunitat de cristians, així s’explica que els seus deixebles busquessin un lloc per dipositar el seu cos.

Des dels començaments del culte a l’apòstol Sant Jaume, aquest és invocat com a cap i protector d’Espanya. I avui dia està cridat de nou a ser un far de llum a Europa i a Iberoamèrica


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.