Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

7 de juliol de 2019
0 comentaris

Sant Ignasi de Loiola (31 de juliol)

Sant Ignasi de Loiola va ser l’instrument providencial del qual es va servir Déu per estendre el regne de la seua major glòria. Es va proposar conquerir els nous pobles descoberts i reconquistar els antics paganitzats. I per a les batalles va buscar soldats que treballaren molt, menjaren poc. Dormiren malament i estigueren sempre disposats a la lluita. I va fundar la Companyia de Jesús.

Tres períodes podem trobar en la vida de sant Ignasi. En els trenta primers anys de 1492 a 1521, va ser certament pecador, i soldat va i punyent. Des 1521-1540 es fa penitent, estudiant, pelegrí de l’ideal de la major glòria de Déu. En 1540 fins a la seua mort, que passa a 1556, arriba a la possessió de l’ideal i Ignasi és capità de la Companyia de Jesús, legislador i vencedor de moltes batalles.

Des de 1535 dins de l’etapa que es va caracteritzar per la seua recerca de Crist com a ideal, just un any després d’haver emès els seus primers vots, el 15 d’agost de 1534, amb Fabra, Xavier, Lainez, Salmerón i Bobadilla a Montmatre, va arribar a València on va estar uns mesos residint-hi. Entre els deixebles que tenia a València ja hi havia el canonge de la catedral Joan Jeroni Doménech, que desitjant ingressar a la Companyia en 1539 va conèixer i va fer amistat amb sant Francesc Xavier a París, ajuntant-se després amb Fabra i Lainez a Parma. Va ocupar una gran actitividad dins de la Companyia.

Sant Ignasi va continuar vinculat a València. Freqüent la seua correspondència amb els jesuïtes que a València l’informaven puntualment, a través de les seues cartes, de les seues múltiples activitats ministerials, i especialment va tenir relació epistolar amb l’arquebisbe, sant Tomàs de Villanueva, amb qui l’unia una gran amistat.

Sant Ignasi de Loiola se’ns mostra com a home de gran fe, de virtuts sòlides i perfectes, lliurat només a Déu i les ànimes. Des del cel continua ajudant els que com ell lluiten per la implantació del regne de Déu.

PD: Aquest apunt, igual que la resta dels dedicats a santes i sants, són traducció del full ALELUYA.

Família i bloc
21.02.2007 | 11.43
A General
Una altra mala notícia
28.07.2006 | 1.54
A General

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.