Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

30 de juny de 2019
0 comentaris

Sant Eutropi (8 de juny)

Eutropi era abat del monestir servità des del any 584. Havia estat deixeble de Sant Donat, que procedent d’Àfrica, havia fundat a terres valencianes aquest cenobi a mitjans del segle VI. Probablement s’hi professava la regla de Sant Agustí.

Com a monjo, Eutropi havia mostrat talent i virtut. Com a escriptor ha deixat diversos tractats ascètics, dedicats directament i concretament a la virtut de la virginitat. Entre els quals destaquen: “De octo vitiis “.

Com a abat del monestir va destacar pel seu servei a l’Església, en els difícils temps en què l’arrianisme, que negava la divinitat de Jesucrist, produïa estralls en l’ortodòxia catòlica. Va treballar per la puresa de la doctrina catòlica, va confortar i va animar els cristians que romangueren fidels a la fe catòlica durant la persecució arriana.

Amic de Sant Leandre de Sevilla, va col·laborar en les seues activitats, portant tots dos l’organització del Tercer Concili de Toledo. En aquest concili, el discurs pronunciat pel rei Recared, d’una gran claredat, concisió i exactitud, fa l’efecte que va ser redactat per algun bisbe o organitzador del mateix concili.

De tornada a València Eutropi va continuar treballant pel restabliment de la fe catòlica a la nostra terra, afectada pels estralls que havia produït l’heretgia arriana.

Es va preocupar per la formació i reforma del clergat; la religió i el culte van aconseguir gran esplendor sota el seu pontificat. Tampoc va descuidar les necessitats temporals dels fidels. Va morir Eutropi santament i com a sant molt aviat el va venerar el poble cristià amb culte públic. Durant molts anys hi va haver una estàtua seua a l’aula capitular de l’Església Catedral.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.