Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

24 d'octubre de 2014
0 comentaris

Sant Antoni M. Claret

Més d’una vegada he fet referència a la meua relació amb l’orde claretià. Hi vaig estudiar tres cursos del batxillerat elemental (4 cursos), al qual seguia el superior (2 cursos) i el COU. I a més, vaig tenir una molt bona relació amb un claretià, P. Francisco Ma García Blas (ACS), mort en accident de trànsit ja fa anys.

Avui l’Església, com ens ha recordat el P. Josep Miquel Bausset OSB, celebra la festivitat de Sant Antoni Ma Claret, i jo vull deixar un xicotet apunt al meu bloc.

Copie del llibre Diccionari de Sants Històrics Catalans, de Joan Arimany i Juventeny, Antoni Maria Claret i Clarà fou el cinqué d’onze germans dels quals cinmc van morir a curta edat. Els primers estudis els va fer a Sallent on la família refentava una fàbrica de filats i teixits de cotó. HI va treballar inicialmemt en totes les tasques del procés de producció.

Pel que fa als atributs, se’l sol presentar amb sotana negra, en acció de predicar o amb la vestimenta de color morat pròpia d’arquebisbe amb solideu al cap del mateix color i creu pectoral. Pot estar acompanyat per la Mare de Déu, per uns estudiants al seu costat als quals instrueix amb un llibre.

Devoció: Pius IX el va beatificar el 25 de febrer de 1934 i Pius XII, el 7 de maig de 1950, el va canonitzar. És patró del gremi dels teixidors i, en general, dels oficis relacionats amb la indústria tèxtil; a Terrassa, del gremi tèxtil llaner. També dels estudiants, dels educadors claretians i de la premsa catòlica.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.