Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

28 de juny de 2019
0 comentaris

Sant Antoni de Pàdua (13 de juny)

Fernando de Bullón i Tavera d’Acevedo va néixer cap a 1195 a Lisboa. Primer va estudiar a l’escola episcopal de la catedral de Lisboa. als quinze anys va ingressar en el Monestir de Sant Vicent dels canonges regulars de Sant Agustí, proper a la seva ciutat natal, on va viure la seua primera experiència de vida consagrada. Dos anys després va passar al monestir de la Santa Creu de Coimbra, on va rebre una bona formació teològica, consagrant-se de manera especial a la pregària. Als vint-i-cinca nys va rebre la ordenació sacerdotal.

Per aquelles dates coneix un grup de franciscans que des d’Assís es dirigeixen al Marroc per predicar l’ Evangeli als musulmans, poc després, després d’haver estat martiritzats, tal esdeveniment el porta al desig de ocupar el lloc d’aquests màrtirs. Abandona l’ordre agustina i ingressa a l’orde dels Germans Menors (Franciscans), canviant en aquesta ocasió el seu nom de baptisme pel d’Antonio. En arribar al Marroc emmalanteix i ha de tornar a Portugal, però una tempesta porta la nau on viatjava a terres d’Itàlia.

A Itàlia participa en el capítol general celebrat a la Porciúncula en 1221, allà coneix  sant Francesc. Admès a la província franciscana de la Romanya, va portar al principi una vida eremítica, fins que els seus superiors es van donar compte de les seues dots de predicador. Va predicar per Itàlia superior contra els heretges i al sud de França contra els albigesos. La Quaresma de 1231 representa el punt àlgid de la predicació de sant Antoni. Predicació en la qual predominen les preocupacions socials. El sant va quedar tan esgotat en les seues forces que va morir el 13 de juny a les portes de Pàdua. Concloïa una vida de trenta-sis anys. A l’any següent, el 30 maig 1232, el papa Gregori IX el canonitzava a la ciutat d’Espoleto. El 16 de gener de 1946 el papa Pius XII el va declarar doctor de l’Església Universal, donant-li el títol de Doctor Evangèlic.

 

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.