Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

4 d'agost de 2019
0 comentaris

Sant Antoni de Pàdua (13 de juny)

Fernando de Bullón i Talavera de Acevedo va néixer a Lisboa cap a 1195. Ben jove va entrar com a religiós en els Canonges Regulars de Sant Agustí del monestir de Sant Vicent als afores de Lisboa, d’on dos anys després va passar al de la Santa Creu de Coimbra, dedicant-se a l’estudi de les Sagrades Lletres. És ena aquesta època on probablement va rebre l’ordenació sacerdotal.

 

Les despulles de cinc germans menors de Sant Francesc que havien patit el martiri al Marroc, portats al monestir on habitava el nostre sant, li va inflamar en el desig d’obtenir el martiri en terres del Marroc. En 1220, als 26 anys d’edat, demana ingressar en l’ermitori de Sant Antoni de les Oliveres en el qual habiten els germans menors. En fer-ho canvia el seu nom de baptisme pel d’Antonio, que és com serà conegut a la posteritat. Ben aviat va embarcar cap al Marroc, que un cop allà una forta malaltia el va obligar a tornar a la seua pàtria, però es va desencadenar en la travessia una forta tempesta empenyent a la nau en la qual anava a les terres de Sicília. Li va donar ocasió de prendre part en el capítol general de l’orde celebrat a la Porciúncula d’Assís per Pentecosta de 1221. Allí va conèixer a sant Francesc.

 

Va ser destinat a l’ermitori de Muntanya Paulo, en la Romanya, on es va dedicar a l’oració i als treballs humils de la comunitat. Descoberta prodigiosament la seua singular virtut i saviesa se’l va destinar a la predicació. Va ser nomenat Lector de Teologia a l’Estudi de Bolonya, després de Tolosa i Montpeller. Va exercir el seu apostolat, amb fruit extraordinari. Va ser provincial al nord d’Itàlia i al sud de França. A la quaresma de 1231 manifesta en seua predicació preocupacions socials. Esgotat en les seues forces, quan es dirigia a Pàdua va morir a Arcella, no prop de la mateixa ciutat de Pàdua. Era el 13 de juny de 1231. El papa Gregori IX el canonizava a Espoleto el 30 de maig de 1232, festa de Pentecosta. Pocs sant han gaudit de la popularitat de sant Antoni, les belles llegendes teixides al voltant de la seva figura donen testimoni. El papa Pius XII el va declarar el 16 de gener de 1946 doctor de l’Església Universal.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.