Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

27 de març de 2015
0 comentaris

Salari mínim, salari màxim

En alguns països del món està regulat el salari mínim interprofessional (SMI), que fixa la quantia retributiva mínima que percebrà el treballador referida a la jornada legal de treball, sense distinció de sexe o edat dels treballadors, siguen fixos, eventuals o temporers. A l’estat en l’actualitat està establert en 648,60€/mensuals.

El valor que pren el SMI es fixa cada any pel govern, mitjaçant la publicació d’un Reial Decret. I per a la determinació d’aquest es tenen en compte factors com l’IPC, la productivitat mitjana estatal assolida o l’increment de la participació del treball en la renda nacional.

En molts àmbits de la societat es parla d’un salari màxim, seria una mesura interessant a aplicar, en el marc de les desigualtats socials producte de les diferències -de vegades abismals- de salari, és el protocol per què el lloc millor pagat dins d’una empresa no excedirà en més de deu vegades la remuneració respecte al sou més baix. És a dir, si el salari mínim és de 648,60€, el màxim hauria de ser 6486€/mensuals. El salari màxim es determina en base a múltiples del salari mínim. D’aquesta manera es podria augmentar el salari màxim augmentant el salari mínim. Ens hi posem?


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.