Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

5 de desembre de 2013
0 comentaris

RTVV SAU (VERGONYA, CAVALLERS, VERGONYA!), Levante-EMV

Vergüenza pública

04.12.2013 | 05:30

Silvia Gil Lluesma. Padua (Italia).

La España de las autonomías alumbró televisiones regionales que emitían en la lengua de la gente. Joan Monleón hablaba valencià y mi yayo y yo lo veíamos cada tarde en nuestro recién inaugurado Canal 9. Era 1989. Hoy, enciendo el ordenador y Canal 9 ha desaparecido. Mi yayo tampoco está ya. Yo tengo 43 años y vivo en otro país europeo. A través de internet veo muchas televisiones pero cada primero de marzo a las dos de la tarde me conectaba con Canal 9 para ver la primera mascletà del año.
Me he apresurado a intentar bajar los capítulos de L´Alquería Blanca para asegurarme que la próxima vez que mi madre venga a verme podamos compartir un rato de tele, pero la página de Canal 9 ya no contenía archivos de los programas emitidos. Una parte de nosotras desaparecía bajo mi incrédula mirada. 
Me entero sólo ahora que en el último mes Nou, ha llevado a cabo la que llaman primavera informativa. ¿Por interés propio, por remordimiento, o (como quiero pensar) por el interés común de todos los valencianos? ¿Demasiado tarde? Demasiado tarde. ¡Qué bien lo estamos haciendo señores! Gracias president y predecesores.

 

L´última nit

04.12.2013 | 05:30

Heliodoro Villanueva. Elx.

Per primera volta en anys, estos dies de mort anunciada m´he sentit orgullós de la professionalitat dels periodistes de Nou, sentint-los propers i al servei del poble valencià, donant veu a aquells que no li interessava al poder, fent-se ressò de coses que oficialment no havien existit. N’hi ha un punt pretensiós en allò de la «veu d´un poble» i no podem oblidar molts anys de manipulacions i propaganda. Ara, quan ja estava quasi tot perdut hem vist la mida d´una televisió independent i realment al servici dels valencians i no d´un partit i eixe serà l´objectiu a assolir quan s´òbriga. I és que certament, l´actitud dels periodistes en la desfeta ha sigut exemplar. Potser massa tard però des d´ací el meu reconeixement cap a ells pel seu comportament en especial esta última i llarga nit. Ara, Canal 9 ha emmudit, no sentiren ja l´oratge ni les nostres festes, però algun dia una nova televisió valenciana s´alçarà i aleshores els responsables d´esta malifeta no podran callar la veu de qui narrarà com el vent de la història se´ls emporta cap al no-res.

 

Trenquem el silenci

04.12.2013 | 05:30

Marina Mayor Signes. Kiel (Alemanya).

Ahir vam tornar a un silenci antic i molt llarg, ahir vam tornar a la foscor de la llarga nit del nostre poble. Al vent, el trencarem i la vetllarem fins que tornem a salvar els mots, fins que vinga la llum, perquè vull, perquè volem. Gràcies als treballadors d´RTVV per haver assumit per fi la veu del nostre poble, per haver-nos reconciliat amb nosaltres mateixos, per haver despertat la fera ferotge contra bords i lladres, per haver encés la flama de la dignitat el dia que pensaven que apagarien el futur del nostre País Valencià.

DIVENDRES SANT
06.04.2007 | 10.40
A General
DE NOU AMB EL BLOC
21.01.2008 | 5.50

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.