Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

6 de novembre de 2012
1 comentari

RETALLADES EN SANITAT, text del P. Josep Miquel Bausset, monjo de Montserrat, aparegut a Levante-EMV

Retallades en sanitat

 

El passat dia 1, Levante ens informava que la Conselleria de Sanitat retallava un 30% més la despesa farmacèutica.

El mateix dia, diversos mitjans de comunicació es feien ressò del cas d’una parella madrilenya que havia tingut quatre avortaments naturals i que gràcies al tractament d’una gammaglobulina (500 euros per un vial de 100 mg) havia pogut tindre el seu primer fill.

Els metges del Gregorio Marañón, després dels quatre avortaments da la dona madrilenya, veieren que eren provocats pels limfòcits NK, que atacaven l’embrió. Per això consideraren que el millor tractament per evitar un nou avortament, era administrar-li una gammaglobulina. Així, amb el cinquè embaràs i amb eixe tractament, el part va ser normal.

El matrimoni format per Sara i Fernando, ja amb un xiquet, es queixaven que en voler tindre un segon fill i per tant, en necessitar de nou eixe tractament car, l’hospital Gregorio Marañón no els va subministrar la medicació que havia fet possible el naixement del seu primer fill. El resultat d’aquell nou embaràs, va ser un nou avortament.

L’hospital va dir a la parella que s’havia suspès el tractament per no ser efectiu, tot i que durant anys i anys, va tindre èxit en les dones que abans havien tingut avortaments. Per acabar-ho d’arreglar, amb el cinquè avortament, li van oferir a aquella dona una opció “còmoda”:  prendre unes pastilles per expulsar a casa les restes i així no haver d’anar a l’hopital, amb hospitalització, sedació i intervenció!!

Aquesta parella culpa de l’avortament a les retallades, no als metges.

A quin punt estem arribant amb ls retallades en sanitat? Si el PP diu que defèn la vida i que stà en contra dels avortaments, no és immoral que no facilite (per car!) un tractament (amb èxit) que pot evitar l’avortament.   

El Sr. Mayor Oreja ha acusat diverses vegades al PSOE, de convertir un mal (l’avortament) en un dret. I posava com a remei per eixir de la crisi, tindre més fills! Encara més, el Sr. Mayor, vicepresident del Grup del Partit Popular Europeu, ha liderat una campanya europea contra l’avortament. I els bisbes també s’han manifestat sempre contra l’avortament. ¿No haurien ara de denunciar la situació de la sanitat, amb retallades immorals, que estan provocant la pèrdua de tants drets socials?

En compte de rescatar bancs, ¿per què no rescatem persones? ¿Per què estem arribant a una situació de retallades que estan afonant famílies en la pobresa? ¿Per què hem arribat a situacions desesperades, amb gent que s’ha penjat o que es tira des d’un balcó, en vore vindre els qui van a traure’l de casa? ¿Com s’entén la falta de sensibilitat de l’alcaldessa de Madrid, la Sra. Ana Botella, que davant les famílies tretes de casa, diga que “la ley es la ley”? I paradoxalment, els bancs s’estan rescatant amb els nostres diners, mentre que ells no tenen cap sensiblitat per les famílies afectades!! Ho deien mlot bé en un article magnífic Ricard Torres i Salvador Sastre (Levante 2.11.12): “és com si en compte de salvar primer les dones i els xiquets, salvàrem primer l’inepte capità que ha afonat la nau”. Desgraciadment, això és el que s’stà fent!

Ls retallades en sanitat han estat denunciades pels infermers, metges i famacèutics que veuen com s’està vulnerant el dret a la sanitat! ¿No és immoral que dels presupostos de 2.012, hagen desaparegut els Centres de Salut d’Oriola, Paterna, Castalla, Vinaròs, València-Malilla…..o els hospitals de Vinaròs, Ontinyent o Torrent? I mentrestant construim l’Àgora, amb 80 milions i el Palau de les Arts, amb 400!!  No és immoral que el prsident de Bànkia puga cobrar més de 500.000 euros a l’any? 

Amb mesures tan agressives com les que patim els valencians (i que afecten sobretot als més desvalguts) el nostre dret a la sanitat, qudarà com aquest article: retallat!!      

PD: A continuació podeu llegir l’article retallat. Gràcies 

 Retalldes en sanitt

 

El pssat dia 1, Levante ens informva q la Conslleria de Sanitt retallva un 30% més la despesa frmacèutica.

El mateix dia, divrsos mitjans de comunicció es feien ressò dl cas d’una parella madrilnya q havia tingut quatre avortments naturals i q gràcies al tractment d’una gammaglobulina (500 euros per un vial de 100 mg) havia pogut tindre el seu primr fill.

Els metges del Gregorio Marañón, després dels quatre avortments d la dona madrilenya, veieren que eren provcats pls limfòcits NK, q atacaven l’embrió. Per això consideraren q el millor tractment per evitar un nou avortment, era administrar-li una gammaglobulina. Així, amb el cinquè embaràs i amb eixe tractment, el part va ser normal.

El matrimoni format per Sara i Fernando, ja amb un xiquet, es queixaven que en voler tindre un segon fill i per tant, en necesitar dl nou eixe tractment car, l’hosptal Gregorio Marañón no els va subminstrar la medicació q havia fet posible el naixement dl seu primer fill. El resultat d’aqell nou embaràs, va ser un nou avortment.

L’hospital va dir a la parella que s’havia suspès el tractment per no ser efectiu, tot i q durant anys i anys, va tindre èxit en ls dones q abans havien tingut avortamnts. Per acabar-ho d’arreglar, amb el cinquè avortment, li van oferir a aqella dona una opció “còmoda”:  pendre unes pastlles per expulsar a casa les restes i així no haver d’anar a l’hopital, amb hospitlització, sedació i intervnció!!

Aquesta parella culpa l’avortment a les retalldes, no als metges.

A quin punt estem arribnt amb ls retalldes en sanitt? Si el PP diu q defèn la vida i q stà en contra dls avortments, no és immoral q no facilite (per car!) un tractment (amb èxit) q pot evitar l’avortment.   

El Sr. Mayor Oreja ha acusat diverses vegades al PSOE, d convertir un mal (l’avortment) en un dret. I posava com a remei per eixir d la crisi, tindre més fills! Encara més, el Sr. Mayor, viceprsident dl Grup dl Partit Popular Europeu, ha liderat una campnya europea contra l’avortment. I els bisbes tmbé s’han manifetat sempre cntra l’avortamnt. ¿No haurien ara d denunciar la situació d l sanitat, amb retalldes immorals, q stan provocant l pèrdua d tants drets socials?

En compte d rescatar bancs, ¿p q no rescatem persones? ¿P q stem arribant a una situació d retalldes q estan afonant famílies en l pobresa? ¿P q hem arribat a situacions dsesperades, amb gent q s’ha penjat o q es tira ds d’un balcó, en vore vindre els qui van a traure’l de casa? ¿Com s’entén la falta de sensibilitat de l’alcaldesa de Madrd, la Sra. Ana Botella, q davant ls famíles tretes de casa, diga q “la ley es la ley”? I paradxalment, ls bancs s’estan rescatnt amb ls nostres diners, mentre q ells no tenen cap sensiblitat per ls famílies afctades!! Ho deien mlt b en un artcle mgnífic Ricrd Torres i Salvdor Sastre (Lvnte 2.11.12): “és com si en comte d salvar primer ls dones i ls xiquets, salvàrem primer l’inepte capità q ha afonat la nau”. Dsgraciadment, això és el q s’stà fent!

Ls retalldes en sanitt han stat denunciades pls infermers, metges i famacèutics q veuen com s’stà vulnrant el dret a l sanitat! ¿No és immoral q dls presupostos de 2.012, hagen desparegut ls Centres d Salut d’Oriola, Paterna, Cstalla, Vinaròs, Valncia-Malilla…..o els hspitals de Vinaròs, Ontinynt o Torrent? I mntrestant cnstruim l’Àgora, amb 80 milions i el Palau d ls Arts, amb 400!!  No és immoral q el prsident d Bànkia puga cobrar més de 500.000 euros a l’any? 

Amb mesures tan agrssives com ls q patim els valncians (i q afecten sobretot als més dsvalguts) el nstre dret a la sanitat, qdarà com aqest article: retallt!!      

PALMA DE GANDIA
13.07.2011 | 6.05

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Els meus fills tenen el futur hipotecat, i malgrat això, que és duríssim, són afortunats. Tenen casa, menjar i llibres per anar al col.legi. Ahir em va demanar una mestra els llibres de l’any passat del meu fill, perquè a la seua classe hi ha xiquets sense llibres, i amb els pares a l’atur des de fa massa temps.

    Sabem dels problemes actuals, sabem de les causes d’eixos problemes, sabem dels culpables, sabem dels polítics, sabem de les mentides que ens han dit, sabem de l’estafa que ens volen fer passar per crisi, sabem de les seues incapacitats,… però no sabem, almenys jo no sé, de les solucions.

    De moment protestem, alguns protestem, eixim al carrer i cridem. I ja comencen a tapar-nos les boques: a l’escola ja no es pot protestar, ni al voltant de segons quines Institucions tampoc, perquè “la ley es la ley” y la hace mi marido, i si s’ha de prohibir que el poble respire, es fa una nova llei…

    que és injusta amb la societat?, i què? és la llei. I el diumenge a missa, la Sr Botella del braç de la llei.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.