Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

23 d'abril de 2015
0 comentaris

REFLEXIÓ AMB LES VÍCTIMES DE LA CRISI (i II)

Davant aquesta realitat social cal altra manera de concebre, viure i desenvolupar l’acció política. Des de la fe en Jesucrist i les orientacions de la DSE (Doctrina Social de l’Església), el vertader sentit de la política és la comunió. Una comunió que sols és possible viure-la des de la caritat.

Els cristians descobrim que la caritat política és una dimensió de l’evangelització en què l’amor cristà al proïsme i la justícia no es poden separar. És fonamental recuperar la solidaritat amb els empobrits en les seues lluites i defensa dels seus drets, així com la participació en les organitzacions polítiques, sindicals i socials.

Quan la política està orientada per la comunió i cerca el bé comú ja no entén el progrés únicament com a creixement econòmic, sinó com a desenvolupament integral de totes les persones. Els últims, els més empobrits, esdevenen el centre de l’organització social.

Per tal que aquesta orientació de la política siga possible és fonamental que nosaltres creguem, no sols que és possible, sinó que tinguem ull per tal de veure que és ja una realitat en xicotets i no tan xicotets gestos.

Estem convençuts que és l’acció de l’Esperit la que ens mou i ens sosté per tal de ser, en el cor del món, signes de l’Amor de Déu.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.