Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

14 d'agost de 2015
1 comentari

Recuperar el sentit de la vida

Una de les connotacions nés clares que es poden comprovar en la nostra societat és la pèrdua de referents. En un principi, en l’edat antiga, la societat era teocèntrica, era Déu el centre de l vida de les persones. L’organització social, la família, la política.,.. tot feia referència a la voluntat de Déu.

Més tard, amb el transcurs dels anys, la societat s’anà transformant en teoantropocèntrica. És a dir, Déu seguia suposant unas influència important en la vida de les persones… però els grans descobriments que ens enlluernen, reralitzats per l’ésser humà, feien reconéixer un cert poderiu a l’home que el reconeixia com a rei de tot allò creat. Déu sí, però l’home també.

Articles de repom (31)
11.01.2011 | 7.42
MASSALFASSAR
14.01.2011 | 6.26
DE TOT UN POQUET
29.12.2008 | 1.26

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Al nostre pais mai ha estat Déu el centre de la vida de la majoria de les persones. El que ha estat el centre i final de la vida ha estat una institució que, per mitjà de la por i opressió, ha sotmes a les persones a la ignorància i a la superstició per acaparar poder. I tot sota el nom de Déu… Com han fet i fan multitut de dictadors de qualsevol tendència ideològica.
    Aquest ha estat el legat que ha deixat l’Església catòlica apostòlica i romana al nostre pais: Ningú vol sentir ni parlar de res que tingui a veure amb la religió… Potser per aquesta realitat, ara el jesuitisme vol aliar-se amb la ciència i certs moviments polítics “alternatius” per vencer d’una vegada per totes l’Evangeli del Regne. Anteriorment el papat ja ho va provar amb la Inquisició, i no s’en va sortir; ara té una altra estratègia per captar nous socis. Ho aconseguirà? Tot està escrit.

    Atentament, i bon dissabte

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.