Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

26 de març de 2017
0 comentaris

Quina esquerra ens cal? (i II)

Quina és doncs l’esquerra que ens cal, la de Marx…? i perquè no la de Jesús de Natzaret. Una esquerra fonamentalment ètica que erigeix la persona com el centre neuràlgic de l’organització social, que ens invita a veure l’altre, no com un ciutadà, company, client, rival, amenaça… sinó com germà (recorde que la fraternitat era un dels pilars de la revolució francesa). Des d’aquesta perspectiva s’entén millor la llibertat que no és un dret a fer el que u vulga, sinó una responsabilitat per construir una societat més digna entenent com iguals en drets a totes les persones. En Jesús, la denúncia d’injustícies, que fou tan dura, mai estigué barallada amb la seua apertura a tots els éssers humans a través del diàleg, a pesar de la discrepància de paréixers. I això solament brollarà d’una esquerra no inflada per la vanitat sinó curulla d’amor a les víctimes d’aquest sistema cruel. Tota ètica autèntica reclama realisme si no vol acabar en fariseisme o en conte de fades. L’esquerra ha d’abandonar aqueix engany que la nostra societat és majoritàriament d’esquerres.

Les nostres esquerres han de saber que la nostra societat és majoritàriament conservadora perquè està conduïda per la por a perdre el poc o molt que tenim, pel baix nivell de la nostra educació, centrada avui a formar tècnics més que persones, a oblidar les humanitats que ens desenvolupen com a éssers humans i a predicar el dret al plaer més que la crida a la so0lidaritat.

La nostra mirada a Jesús ens fa escoltar per fi el clamor dels que sofreixen injustament i ens criden de mil maneres: Feu-nos justícia!!!


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.