Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

25 de juliol de 2010
0 comentaris

Qui juga amb el món?

-En el nostre món manen, en primer lloc, el diner i les multinacionals. El seu poder és més gran que el dels governs i tenen trucs per tal de fer que aquests els traguen les castanyes del foc. Quan algú com Obama els planta cara s’uneixen per tal d’eixir pels seus propis furs.

-Manen les forces obscures dels grans mercaders a qui no els importa que la gent es mora literalment de fam amb tal que els seus negocis prosperen.

-Manen els senyors de la guerra que transformen un negoci de sang en un negoci molt lucratiu. Els fabricants i venedors d’armes són els seus sequaços.

-Manen els que controlen els mercats internacionals i els fan inaccessibles als països empobrits i bloquen l’entrada dels seus productes.

-Mana l’agricultura subvencionada dels països poderosos que fa pols la dels pobres.

-Manen les grans indústries farmacèutiques que es forren amb grans vacunes inservibles, com la de la grip A, però escatimen tot esforç per a les malalties dels pobres (malaltia de Chagas, per exemple).

Aquesta llista es pot allargar moltíssim. Ja ho deia Sant Lluc al seu Evangeli: “Els reis de les nacions les dominen i els que hi exerceixen autoritat es fan anomenar benefactors. Però vosaltres, res d’això” (22,25). Per això en compte de preguntar-nos “qui mana en el món?” cal preguntar-se “qui juga amb el món?”.

PD: Arreplegat d’un paperet trobat al Monestir de Santa Maria de Nassiu. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.