Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

29 d'octubre de 2006
Sense categoria
17 comentaris

Què votarem el dia de Tots Sants

No visc a Catalunya. No podré votar aqueix 1 de novembre. Però sí que vull dir-hi la meua.
Descarte tres partits: Partit de la Ciutadania, PP i PSC (o PSOE)
Partit de la Ciutadania: Una persona quan vol quedar-se en pilotes ho fa. I no fa el ridícul col.locant-se les mans a les seues "parts". Per tant, sols per això no el votaria mai.
PP: És un partit espanyol i molt "fatxa". Si algú no s’ho creu que baixe a terres valencianes i ho podrà comprovar.
PSC (PSOE): Si hi fóra Maragall… Però al País Valencià sabem molt bé com se les "gasta": pacta tot allò que cal pactar amb el PP. Un estatutet (de la vergonya), una AVL (que és més política que lingüística, i que no feia falta per a res… bo, sí perquè els 21 membres cobren del "règim" uns bons sous a canvi de realitzar diccionaris i altres "bajanades").

I me’n queden tres: CiU, ERC i ICV
Votaria un d’aquest tres. Però, com que el vot és secret, fa lleig que ho diga. A més a més, a dia d’avui no ho tinc clar encara. Però sí que us puc dir que les meues preferències són: nacionalista-sobiranista (sóc nacionalista perquè l’estat no em deixa ser altra cosa), esquerrà i ecologista. Per quin dels tres m’inclinaria? com que no ho podré fer -llàstima que l’estat m’impedesca votar-hi!-, no us ho dic. Així queda més "misteriós".

Fem quatre anys
17.01.2010 | 9.30
Aquesta setmana “també” és de passió…
13.06.2006 | 7.30
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

 1. Les esquerres acaban tenint menys credibilitat al poder, donada la seva manca de capacitat individual per a dur les tasques necessaries.

  I quant en el món lliberal s’observa que la colectivitat acaba sent la suma de les individualitats, segons les potencien o dirigeixen determinants interesos economics. Que al final és el fons de l’assumpte ja que tothom és deu a un salari o la renumerció de qualsevullga activitat.

 2. Per que si pugueres votar des del País Valencià el resultat a les catalanes seria clarament més espanyoliste encara amb el PSC-PSOE i PP.

  El que passa és que sovint ERC fa l’impressió que ni és d’esquerra quant Carod parla de privatitzar l’aeroport o els serveis publics, ni és predica el republicanisme de forma descarada i cada vegada sembla més espanyolista en l’acceptació del castellà com a llengua vehicular a Catalunya i duta a terme en fins les ultimes instàncies per la dictadura franquista.

 3. Podríem fer intercanvi de padrons. Jo ja estic fins els cullons dels polítics catalans, i una mica de rauxa valenciana de la bona els posaria a to. A canvi em presto a col·laborar a foragitar fatxes i jacobins de València.

 4. Heu llegit aquest article que va sortir durant la setmana al diari Avui. És un bon exercici de síntesi i el contingut és interessantíssim.

  Resumint: per què votarè Artur Mas. Article de Jordi Graupera.

   
  1. No votaré Montilla perquè no és que sigui silent, és que és lent. Al debat, als anuncis, als actes s’ha fet evident “l’angost del seu horitzó de referències” com ha dit el Quim Monzó. Per molt intel.ligent que pugui ser, no està preparat per ser President de cap país. De l’entrevista que li va fer en Sala i Martín el més escandalós no em va semblar que l’insultés i marxés, sinó que quan se li va preguntar pels 17 mil del Prat o per les opes va parlar de competències i de la seva poca responsabilitat en el tema. Es fa evident la seva manca d’imaginació: quan governa no canvia, ni lidera, ni crea. És un buròcrata. I en un país sense estat, cal imaginar el que no hi és i buscar solucions on no tens competències. A més ,esclar, la seva idea d’Espanya no és la meva: el nacionalisme català ha obrat sempre pensant: “tot el que no està explícitament prohibit, està permès”; la Catalunya postnacional de Montilla se sustenta en l’aplicació funcionarial dels textos legals seguint la màxima que diu “tot el que no està explíctament permès, està prohibit”. Votar Montilla és renunciar, cedir la Generalitat al PSOE, clausurar la nació.

  2. No votaré ERC perquè podria fer de Montilla president. Si el PSC ha de ser al govern al menys que no el lideri. A més no sé quin marge té Carod dins d’un partit on ja se sent com esmolen ganivets. Tampoc votaré ERC perquè funciona amb un model assembleari, que genera caciquismes absurds i inestabilitza els governs. I en fi, la seva dèria a primar la suposada esquerra al catalanisme ens té de genolls massa vegades, i no millora pas gaire la nostra societat, que diguem.

  3. No votaré IC-V perquè practica un neocumunisme verd que juga a la bona consciència amb la bona consciència de la gent. El neocomunisme no fa progressar ningú: ni pobres ni rics. IC-V no va més enllà d’una força de pressió i queixa monolítica. Semblen donar l’esquena a tota l’esquerra europea i a la seva autocrítica i reconversió: segueixen proposant receptes que ja tothom ha donat per fracassades perquè s’ha demostrat que ho són. A Catalunya ens abocaria a una crisi de llarga durada en un moment crucial per a la nostra economia. O ens fem grans, competim a nivell global, deixem en segon lloc el mercat espanyol i caminem cap a la sobirania comercial, lluny de boicots, o no. A més, creuen que el tripartit ho ha fet bé i això francament vol dir que veiem el món de manera molt diferent.

  4. No votaré el PP perquè els seus objectius i els meus són contraposats. A banda de la mesquinesa amb la que ens han tractat, imfamant-nos in crescendo.

  5. Votaré CiU A) perquè són prou liberals per ser reticents a que 135 tios al Parlament sàpiguen més coses de la meva vida que jo. Em dóna confiança que siguin meticulosos amb la distància que hi ha d’haver entre els polítics i la llibertat individual. B) Perquè són fills ideològics del personalisme i defensen un Estat del Benestar que no ignora la vessant espiritual, cultural, emocional i identitària de l’individu. Davant del relativisme socialista i el nihilisme materialista que se’ns endú, em sembla una bona notícia. D) Perquè són nacionalistes. No pensen en la Generalitat com una diputació, sinó com la primera engruna del nostre estat. E) Perquè només he sentit l’Artur Mas parlar de com pagarem el benestar d’aquí a uns anys, de quines mancances té la nostra economia i de quines solucions hi ha. Perquè diu que falta estalvi, hores de feina i cultura de l’esforç, i té raó, i dir això en els temps de consumisme, vol dir arriscar-se a ser ignorat. F) Perquè pensa en com garantir serveis, en lloc de com obtenir-ne el control. Els xecs no m’entusiasmen, però entenc el missatge. Dret a decidir, cobertura pública. G) Perquè ha parlat d’immigració: passats els “papers per tothom” calia saber quina idea tenen els candidats dels “papers per a alguns”. És l’únic que ha fet propostes concretes i amb ganes d’integrar els nous catalans. Puguin o no ser criticables, no són xenòfobes. No em fio dels altres, que gasten les paraules –com “xenofòbia”- per erosionar un candidat. La xenofòbia col.lectiva vindrà i més val que poguem diferenciar-la dels intents d’evitar-la. H) Perquè més enllà de ser el candidat més jove, l’acompanya una nova generació. La campanya electoral ha demostrat un canvi d’hegemonia cultural a Convergència que ja fa temps que s’està donant al país. No deixa de ser curiós sentir el PSC fent frases reaccionàries del tipus “mireu aquest joves de Convergència què fan, on anirem a parar”, per contenir el vot dels geriàtrics. I) Votaré l’Artur Mas perquè és un líder, i perquè això no és el millor d’ell. El votaré perquè parla prou clar per d’aquí a quatre anys poder passar comptes. Perquè és el que està millor preparat i sap on vol anar. I Z) el votaré perquè de cap de les maneres vull un altre tripartit. Votar PSC, ERC, IC-V o el PP, és acostar-nos-hi.

 5. He tret una ampolla de cava per celebrar la festa de la "democràcia" al Principat.

  He vist que sols retaven dues ampolles baratetes del Mercadona de la marca Cabré & Sabaté de Jaume Serra, que ara és propietat de l’espanyolista marca "Don Simon".

  Salut a tothom per anticipat abans de les eleccions.

 6. Dels tres que li’n queden, per a mi un descartat (ICV+altres sigles que no en recordo) perquè estem en el segle XXI i no s’ha de perdre el tren del progrés, i el progrés és ciència i tecnologia. Dels altres dos, hi votaré un, però amb el nas tapat com els francesos a les darreres eleccions presidencials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.