Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

25 de juny de 2007
2 comentaris

Què fa el PSOE pel PV?

Això és millor que ho contesten les diputades i diputats, militants, simpatitzants, etc. Però sí és cert que, en contra de l’opinió pública (valenciana), alguna cosa han fet. Però ja poden córrer i córrer si volen arribar a guanyar alguna cosa més que la "pedrega" a les eleccions de l’any que ve. I per què ho dic? Molt senzill. No aixequen el cap des del 1995. Van perdre i fins ara. Canvien de líder com qui es canvia les sabates. Bé, elles i ells sabran què fan.
De tota manera, per tal de desfer un poc aqueixa mala imatge que té el PSOE entre valencianes i valencians és bo afirmar que l’actual govern espanyol ha "AUGMENTAT UN 60% LA INVERSIÓ DE L’ESTAT PER VALENCIÀ" (EL PAÍS, 24 de juny de 2007). I sols tres dades per tal de deixar-ho clar:
A) La inversió per habitant entre 2000-04 fou d’uns 226,57?.
B) La inversió per habitant entre 2005-07 ha estat d’uns 357,31?
C) I la inversió per habitant valencià ha passat de 179? (l’any 2000) a 383? enguany.
I
pel que fa al que ens volen fer creure els manadors del PP (al PV) hem de dir:
A) Els valencians hem perdut cinc punts respecte a la mitjana estatal entre l’any 2000 i 2006 en renda per càpita. Això vol dir que som cinc punts més "pobres" que fa sis anys.
B) Hi ha més dades negatives: PIB, I+D, sectors d’alta tecnologia i l’extensió de la societat de la informació a la població. Açò darrer ningú no m’ho ha de dir (al meu poble, al costat (uns 18 km) de Gandia (la Safor), encara no tenim línia d’ADSL.
C) Però sí hi ha una cosa en què els valencians anem per damunt de la mitjana estatal: en la taxa de temporalitat laboral. Estem un 2% per damunt de la mitjana. Un 36% respecte al 34% estatal. I en el que no ens guanya ningú és en endeutament: l’any 2006 el PV fou la comunitat autònoma més endeutada de l’estat respecte al PIB.

P.S. FELICITEM-NOS!!!! SOM TAN FELIÇOS!!!!


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. però acabo de llegir el discurs d’en Pla al Parlament: "Espanya" n’és el motiu, el PSPV té "vocació de lleialtat a un projecte col·lectiu, Espanya,", li diu a Camps que "ser President l’obliga a col·laborar lleialment amb el Govern d’Espanya i la resta de comunittas veïnes…". L’he llegit ràpid, potser per aquesta raó no he trobat cap referència  a educació, cultura i llengua. Amb aquest cap de l’oposició en Camps no en té. Decebedor. Bona vesprada. Una abraçada. Carme-Laura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.