Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

8 de febrer de 2014
0 comentaris

Quan la caritat substitueix la justícia (1)

En aquestes èpoques hivernals en què l’esperit nadalenc sensibilitza el cor i el sentiment de compassió davant les situacions de necessitat humana que la crisi està generant, proliferen per totes parts iniciatives caritatives de suport mutu: de recollida d’aliments, albergs, menjadors socials, campanyes i col.lectes…. activitats totes elles que intenten respondre de manera solidària, amb caritat, a aquelles  situacions que hem renunciat a eixigir justícia.

El panorama mediàtic es fa ressò d’aquesta resposta generosa de les persones de bon cor i no desaprofita la circumstància per tal de fer de la necessitat de les persones un espectacle. Així en la cadena de TV sorgeix el programa dirigit per Toñi Moreno “Entre todos” a què el Consell General de Trenall Social ha denunciat, sol.licitant a TVE que elimine l’emissió del programa dons promou la substitució dels drets socials per la caritat sense recpectar la dignitat de les persones.” Un company em comentava fa temps que una associació d’un poble de Pontevdra col.locà cartells per tota la localitat anunciant el sorteig durant les vacances de Nadal d’un contracte de treball a temps parcial de sis mesos de duració. I com tot pot ser pitjor, un col.legi de Granada, que encara no estava en funcionamebnt fa un temps, arribà a cobrar 190€ per tal de valorar el currículum dels aspirants a un lloc de trebasll en l’esmentat col.legi.

Els exemples no deixen d’aparéixer. Les mares dels alumnes d’un col.legi valencià editaren un calendari on s’exhibien en roba interior per tal de recaptar fons amb què es pagava l’autobús que traslladava els seus fills al col.legi, Bombers, policies, infermeres…. el recurs a posar lleugers de roba per una bona causa ha resultat ser un argument molt recorregut per tal d’aconseguir atendre necessitats no cobertes. Xiquets que guanyen un concurs per tal d’aconseguir el diner per tal d’arranjar el terrat del seu col.legi. Avancvem cap a l’abisme i fins es permeten entretindre’ns-hi asseguts en el nostre sofà veient la televisió. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.