Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

30 de juliol de 2015
0 comentaris

Processons i processons

Acabe de llegir una notícia a la Veu del País Valencià en què l’actual alcalde de València (Joan Ribó) afirma que la Senyera no entrarà en la catedral el pròxim 9 d’Octubre, fet que compartisc totalment perquè una cosa és la simbologia que se li vulga o no donar a una bandera i una altra de molt diversa les creences de cada persona. A més Ribó cornfirma que a l’arquebisbe que l’ajuntament no presidirà els actes religiosos, com ha de ser.

Sé que aquest fet pot ser i és polèmic però, si volem, podem a poc a poc anar despolemitzant-lo. Pel que fa a mi, assistiré a les celebracions i processons de les festes patronals del meu poble. I respectaré moltíssim si algun/a regidor/a no ho fa.

Us deixe el text de la notícia:

RedactaVeu / València.

L’Ajuntament de València estarà present, com a institució, en aquelles manifestacions religioses que tenen un alt valor patrimonial i cultural per als valencians i les valencianes, però no les presidirà. Tal com marca la Constitució, l’Estat és aconfessional, i l’Ajuntament, en tant que Estat, també ha de respectar eixa premissa. Per això, la pròxima processó cívica del pròxim 9 d’Octubre tornarà a tindre un caràcter únicament civil, i no es participarà dels actes religiosos que es puguen organitzar.

Així li ho ha comunicat hui l’alcalde Joan Ribó a l’arquebisbe de València, el cardenal Antonio Cañizares, en una reunió que han mantingut a petició del representant eclesiàstic i que s’ha desenvolupat amb absoluta cordialitat.

Tots dos han acordat treballar perquè l’Ajuntament puga estar present en les manifestacions religioses amb un alt valor patrimonial, sense que es barregen els papers que han de tindre les institucions civils i les religioses.

En la trobada, celebrada a l’Ajuntament de València, les dos autoritats han abordat temes de caràcter social. Així, per exemple, han parlat de com fer front a l’atur, i l’alcalde ha explicat algunes de les iniciatives que posarà en marxa, com ara la rehabilitació d’habitatges; també han abordat la situació dels menjadors escolars, entre altres assumptes.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.