INGRESSOS: 318,1
IMPOSTOS DIRECTES: 188,2
IMPOSTOS INDIRECTES: 4,7
TAXES: 125,2
HABITANTS: 639
Aquesta és la dada de l’exercici 2012 actualitzada a 2 d’octubre d’enguany.
Comparem aquesta càrrega tributària segons la població dels municipis valencians.
INGRESSOS (en pobles de menys de 1.000h): 483,0… i la mitjana autonòmica és de 540,5
IMPOSTOS DIRECTES: 16,0 (en pobles de menys de 1.000h): 20,0 és la mitjana autonòmica.
IMPOSTOS INDIRECTES: 278,2 (en pobles de menys de 1.000h): 381,9 és la mitjana autonòmica.
TAXES: 188,8 (en pobles de menys de 1.000h): 138,5 és la mitjana autonòmica.
Conclusions:
1. Pel que fa a ingressos, estem per davall de la mitjana autonòmica i del que correspon al grup de municipis de menys de 1.000h. Alguna cosa passa. Paguen totes i tots els benicoletans igualment, segons el que els correspon, vull dir?
2. Pel que fa als impostos directes, estem per damunt -i molt- de les mitjanes autonòmiques i dels pobles de menys de 1.000h. Els que paguem, paguem més del que toca?
3. Pel que fa als impostos indirectes, estem molt per davall de les mitjanes. Açò encara és més greu. Potser que no facen tot el que cal per tal que cada benicoletà paguem segons el que ens correspon? No ho sé. M’agradaria saber-ho de veritat.
4. Pel que fa a les taxes, seguim per davall de les mitjanes autonòmiques. Aleshores alguna cosa no està clara del tot. Caldria explicar-ho. NO SOLAMENT APLICAR-HO I JA ESTÀ!!!!
PD: Per si algú es perd entre impostos directes i indirectes, copie aquest fragment de la Viquipèdia:
Els impostos directes són aquells que es recapten dels contribuents en funció de llurs rendes o de llurs béns. Els impostos indirectes es recapten d’una altra persona o intermediari i no pas del contribuent responsable de pagar-los. Per exemple, a Espanya, l’Impost sobre el valor afegit o IVA s’inclou en el preu de venda d’un bé o servei. El venedor rep l’impost en representació de l’Estat al qual l’hi ha de donar. Si el venedor compra altres béns o serveis i en paga l’IVA, dedueix la quantitat ja pagada de la que ha de donar a l’Estat.
Existeixen diferents concepcions per classificar els impostos directes i indirectes. D’elles, les més usuals són:
Dins dels impostos directes es poden trobar dos tipus:
Els impostos directes graven las rendes i el patrimoni, si són progressius, graven més les rendes més altes, però els impostos indirectes graven el consum, a vegades, es consideren regressius.
Els impostos directes més usuals en els diferents sistemes tributaris són l’impost sobre la renda o els guanys de persones físiques i societats, els impostos al Patrimoni, Drets d’Exportació, imposat a la transferència de béns a títol gratuït. Com impostos indirectes típics, l’IVA, els impostos als consums específics (anomenats impostos interns en molts països), l’impost de mercaderies indirecte i els drets d’importació.
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!