Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

16 de febrer de 2008
0 comentaris

PRESENTACIÓ DE LA XXI TROBADA D’ESCOLES EN VALENCIÀ A LA VALL D’ALBAIDA

Ahir, com ja us havia dit, tingué lloc la presentació de la XXI TROBADA D’ESCOLES EN VALENCIÀ A LA VALL D’ALBAIDA. Finalment, com tenia previst, vaig arribar a la ciutat d’Albaida cap a les 19h00. Aleshores tenia lloc el passacarrer acompanyats per la colla de xirimiters i tabaleters de l’IES Josep Segrelles. A mi se m’havia reservat una butaca per part de l’organització. I vaig fer temps fins l’hora de començar l’acte. Vaig poder saludar gent coneguda i amb qui compartesc moltes coses. I se’m féu lliurament del programa de mà en què s’explicava què anava a passar al cinema Odeon d’Albaida en pocs minuts.Primera part de l’acte:
Colla de xirimiters i tabaleters de l’IES Josep Segrelles (Jordi, Laura, Néstor, Jesús i Josep Vicent) i el
Grup de danses La Vall d’Albaida foren els que pels carrers de la ciutat animaren la gent a assistir-hi. De veritat, hi hagué gent que s’hagué de quedar sense butaca i d’altra que ni pogué entrar-hi.Representació de l’obra teatral:


EL REI QUE ENS REGALÀ UN FUTUR ESPERANÇADOR.
Participaren l’alumnat del CEIP Covalta i els alumnes de l’IES Josep Segrelles. I en el paper de Jaume I, Joan Sancarlos, meravellosament representat. La Música corregué a càrrec de Maite, Isabel i Andrea. El text és de la professora de valencià Imma Descalç, el muntatge de so i imatge és de Sergi Martí i la direcció de Juli Fenollar, Dídac Botella i Ma Josep Gomar. I l’obra fa un recorregut des del moment en què naix Jaume I fins al nostres dies. I ve a ser què és el que li explicarien uns xiquets i adolescents si avui dia apareguera de nou al nostre País el rei Jaume I. De veritat, una meravella.
Segona part de l’acte:
Presentació de la cançó de la XXI Trobada d’Escoles en Valencià a la Vall d’Albaida, amb música d’Ernest Seguí, lletra de Mariló Sanz, coreografia de Mariate Micó, una altra meravella la música i la coreografia per part d’alumnmes del CEIP Covalta i Elias Tormo i IES Josep Segrelles.
Durant la representació també col.laboraren l’arxiver de l’Ajuntament d’Albaida, La Presidenta de la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i l’Ús del Valencià i l’alcalde d’Albaida, tots tres foren cridats a pujar a l’escenari per tal d’explicar-li a Jaume I de què anava tot allò (cada u en la seua faceta).
Un cop acabat l’acte, marxàrem al Restaurant "Los Arcos" on tenia lloc el sopar i lliurament del XIII Premi Benicadell. Enguany ha recaigut en l’Associació Veïnal "Sant Josep" d’Ontinyent per la seua trajectòria en l’Ús i Defensa de la nostra llengua.
Us dic què prenguérem per fer-vos la boca aigua: Formatge al romer, Esgarraet, Cruixent de botifarra, Croquetes d’abadejo, Sèpia amb maionesa, Xampinyons gratinats, Rellomello d’ibèric al pebre i Postres de la casa, tot ben regat amb vi de la terra. Commemoràvem també amb el sopar els 800 anys del naixement de Jaume I. Al començament del sopar poguí saludar moltíssima gent coneguda (Rafael Benavent, alcalde de Quatretonda i la seua senyora Empar, Joan Cambra, regidor del BLOC a Ontinyent, Julià Engo i senyora, regidors del Bloc a l’Olleria, l’escriptor Joan Olivares, el regidor del Bloc Rafael Fenollar i l’alcaldessa de Salem, que han dedicat una Plaça al Rei Jaume I, la Directora de l’IES Josep Segrelles, La Presidenta de l’IEVA, el manifasser -en el bon sentit del mot- de l’Olleria i per extensió de la Vall d’Albaida Pep Albinyana, mossén Gàlim, etc.) Sé que me’n deixe molts. Però no els puc recordar a totes i tots.
I per acabar us deixe la lletra de la cançó de la Trobada:ALBAIDA TÉ CULTURA,
ALBAIDA TÉ COLOR

Les portes de la Vall
estan obertes de bat a bat
per rebre nova gent
que emigra per millorar

Escoltem tots el lituà,
el xinés o el senegalés,
l’equatorià i l’algerià,
el romanés i també l’anglés.

TOTHOM TÉ COSES A DIR
EN LA VALL MULTICULTURAL (bis)

I EN LA TROBADA DEL VALENCIÀ (bis)
ALBAIDA TÉ CULTURA,
ALBAIDA TÉ COLOR. (bis)

Als col.legis sempre vénen
nous companys i nous amics
per fora diferents
però tots iguals per dins.

Convivim tots plegats,
en escoles junts seiem,
estudiem agermanats
i dia a dia més sabem.

TOTHOM TÉ COSES A DIR…

Al pati som amics
juguem al futbol o a pillar,
parlem de llocs enyorats
per un temps abandonats.

Conten sombnis desitjats
i escoltem les realitats,
és un joc molt animat
anomenat fraternitat.

TOTHOM TÉ COSES A DIR…
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.