Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

6 de novembre de 2007
2 comentaris

POPULUS VULT DECIPI, ET DECIPIATUR

Aquesta frase la pronuncià, segons Manuel Peris diu a l’article publicat avui a EL PAÍS, Carlo Caraffa, nebot del papa Paül IV (Gian Pietro Caraffa). La traducció ve a ser: "El poble vol ser enganyat, doncs que se l’enganye". La frase ve molt bé per a la situació política, cultural, ambiental, social, etc. dels valencians. I si no, ja em direu.

Divendres passat EL PAÍS informava sobre Alacant i deia que, segons l’estudi encarregat per Medi Ambient, allò que més destaca és la invasió de les urbanitzacions privades en la costa. El titular era molt gràfic: UNA COSTA QUASI PRIVADA. I avui diu sobre Castelló de la Plana que la rajola ha substituït l’agricultura. I afig que 600 urbanitzacions envaeixen el domini públic.

I si ens centrem en l’ensenyament, tenim que el percentatge d’alumnes "REPETIDORS" de 15 anys del curs 2005-06 és aquest:

País Valencià (PP): 44,3%

Múrcia (PP): 45, 4%

Balears (PP): 48,7%

Extremadura (PSOE): 48,3%

Castella-La Manxa (PSOE): 46,5%

Andalusia (PSOE): 48,5%

Canàries (CC): 49,2%

Cantàbria (PRC): 42,8%

La Rioja (PP): 41,1%

Aragó (PSOE): 41,0%

Madrid (PP): 40,7%

Castella-Lleó (PP): 41,8%

i Galícia (PP): 41,7%

De les comunitats autònomes, que superen el 40,0%, n’hi ha 6 governades pel PP, 4 pel PSOE (coincideixen amb les menys desenvolupades de l’estat) i 2 per partits autonòmics.

Tenim aquest resultats en la resta de comunitats:

Astúries (PSOE): 37,6%

Euskadi (PNB): 28,9%

Nafarroa (UPN): 33,4%

Catalunya (PSOE-ERC-ICV): 31,5%

Aquestes són les dades referides al curs 2005-06. Si els fets són aquests, alguna cosa ha de tenir a veure la inversió en ensenyament a les diverses autonomies. I crida moltíssim l’atenció que Euskadi tinga l’índex més baix de repetidors. I que vaja seguida per Catalunya, Nafarroa i Astúries.

Cal afegir que atendre els alumnes repetidors costa 1.000 milions d’? a l’any, que la OCDE i la UE desaconsellen la repetició per cara i ineficaç, que el 48,5% dels xics no passa de curs i, pel que fa a les xiques, hi ha un 35,9% que no ho fan. I si a Euskadi hi ha més èxit acadèmic, l’única raó és que dedica més recursos a l’ensenyament. Veritat que el títol de l’apunt fa referència al que ens passa a les valencianes i valencians? Doncs això.

PD: Per tal d’elaborar aquest post he fet servir unes informacions d’EL PAÍS.

Sols unes parauletes
05.04.2006 | 7.54
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. No comprenc la relació entre inversió i repetidors. Creus que van més preparats els alumnes de comunitats autònomes on s’inverteixen més diners? O.K. Ara comprem un ordinador de 1000 euros, a més d’una Espasa-Calpe (amb els seus 100 i escaig volums), una Enciclopèdia Britànica -per a Educació per a la Ciutadania- i un DCVB per a cada estudiant. I si no el que propose és que ací passen de curs tots (els aprovem pel "morro") de manera que les xifres siguen més políticament correctes. Imagina’t…la Comunité Balensiana només amb un 5% de repetidors…Xan ta ta xaaaan! 

    També supose que les dades es refereixen a alumnes que alguna vegada han repetit (no necessàriament quan tenien 15 anys)…i si és així, quin és el problema? Que estudien. I si no volen o no estan motivats hi ha un bon programa de diversificació curricular ben facilet perquè es traguen el titolet. Si no repeteixen prèviament no poden fer un PDC… Ara ja quadra tot.

    Ara parlant seriosament crec que el nombre de repetidors hauria de ser major si atenguérem al que marca la llei quant als objectius que han de ser assolits a l’acabament d’un curs. Però ja saps com funcionen les coses…en les sessions d’avaluació…Del "li’n queden cinc (suspeses)" al "promociona amb dues" (i entre mig: "total, és música" o "no voldràs que repetisca per l’educació física" o "sí sap anglés: sap dir Jélou".

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.