Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

21 de maig de 2015
0 comentaris

Pobles xicotets: els mateixos drets que les ciutats

Caldria reduir l’evident desigualtat entre pobles xicotets i pobles grans o ciutats pel que fa a serveis. Els pobles tenen dret als mateixos serveis que la resta de ciutadans, encara que foren més costosos. Encara més, per la llei d’equitat, els pobles xicotets, per les seues majors dificultats, haurien de comptar amb un plus d’assistència.

A més a més, hauria de tenir-se cura de forma clara del tema escolar que no és sols posar docents, sinó mitjans educatius reals: transport escolar, servei de menjador, etc. Si allò escolar no funciona, la família amb xiquets acaba anant-se’n del poble, amb la qual cosa la despoblació continua sent una sagnia per als pobles.

Cal que l’aspecte sanitari quede garantit no sols per la llei, sinó per la generositat de les administracions. La Llei de Sanitat està feta en base a nombres poblacionals. Però les necessitats reals dels pobles xicotets queden al marge. Si les administracions autonòmiques no són generoses, els ancians queden desatesos i l’accés a la sanitat se’ls fa molt dificultós.

Finalment, els pobles xicotets necessiten quelcom més que belles estampes per tal d’atraure el turisme de cap de setmana. Necessiten fonts de treball que mantinguen l’arrelament de la població. Sese aquesta preocupació real, els pobles són poc més que “postals” boniques.

I per concloure l’escrit, cal recordar el fragment de Jo 1, 46, en què li diuen a Natanael que d’un poble xicotet sembla que ha sorgit algú important, Jesús. I hi podem llegir aquella lapidària sentència: “De Natzaret pot eixir quelcom bo?”


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.