Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

10 de novembre de 2010
2 comentaris

PLAÇA MAJOR Benet XVI, res de nou? 10/11/10 – QUIM DOMINGO (Avui+El Punt)

La vinguda del papa Benet a Barcelona pot tenir moltes lectures i moltes interpretacions, segons les opcions personals.

En una qüestió sí que tots coincidirem. És en la resposta a aquests interrogants: ha dit res de nou el Papa? Tots els seus missatges –siguin dits en llatí, català o castellà– han aportat res que no sabéssim ja?

Com sempre, ha defensat els valors de la família tradicional, el dret a la vida des del moment de la concepció. Ha condemnat tota mena d’avortament i d’eutanàsia. Ha pregonat que la dona trobi a casa i a la feina la seva pròpia realització. En definitiva, Benet XVI ha vingut a reafirmar la doctrina més tradicional i dogmàtica de l’església catòlica.

En canvi, no ha dit ni una paraula contra la injustícia del neocapitalisme més ferotge que porta tantes persones a la misèria. Ni una paraula contra la pena de mort, ni contra els abusos de la pederàstia, ni a favor de les llibertats personals i nacionals, ni una paraula en defensa de l’estat del benestar, ni de la justícia social, ni de la igualtat de la dona a l’església, ni de la lluita contra tota opressió física i moral… És una llàstima, papa Benet, desaprofitar l’oportunitat que Catalunya us brindava de concretar el sentit profund de l’evangeli en el difícil moment actual.

Hi ha hagut, això sí, una novetat en les paraules de Benet XVI. Les ha dit responent a una pregunta de la periodista de la cadena Cope i d’Intereconomía Paloma Gómez Borrero: “A Espanya ha nascut una laïcitat, un anticlericalisme, un secularisme agressiu com en els anys trenta”. Qui li explica al Papa la situació de la nostra societat? Tots sabem que l’Opus i l’ultraconservador Rouco Varela actuen de mediadors davant el Vaticà. Ja està tot dit.

És inexplicable i totalment injust que compari un món com el nostre amb la societat de preguerra. Aquestes declaracions serviran, com a mínim, per encoratjar tots aquells que encara enyoren el nacionalcatolicisme.

Darrera actualització ( Dimecres, 10 de novembre del 2010 02:00 )


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Trobe, amic Àngel, que els articles que mostres són una mica injustos. En primer lloc perquè… ha de dir alguna cosa de nova el Papa? Vull dir, el Sant Pare no és un artista que llança un nou disc (o un nou discurs) al seu públic. Per altra banda el Papa ha vingut a casa nostra a consagrar (o com es diga això, que jo de parafernàlia eclesiàstica no controle massa) el temple de la “Sagrada Família”, què esperàveu? I, a tot això, és un mal lloc la família i el traball com àmbit de realització per a la dona (o per a l’home)? Altrament, Benet XVI ha parlat de l’economia capitalista (en la línia de la Doctrina Social de l’Església) a l’encíclica “Caritas in veritatis”. És qüestió que l’amic Domingo li pegue una miradeta… No sé Àngel, però em sembla una mostra de supèrbia allò de parlar de tu a tu al Vicari de Crist tot dient-li que “ha desaprofitat una oportunitat” de no sé què… i, damunt, adjudicar-se el dret a determinar quin és el “sentit profund de l’evangeli”. De Luters ja en van tenir un fa uns segles i aquestos d’ara no li arriven ni a les sabates.
    Una abraçada, Àngel.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.