Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

18 de setembre de 2012
0 comentaris

“Piròmans que volen fer de bombers”, article del P. Josep Miquel Bausset, monjo de Montserrat, a LEVANTE-EMV

Josep Miquel Bausset

La Diada Nacional de Catalunya, amb la manifestació de més d´un milió de persones, ha posat nerviosos als líders del PP. Per això, en un intent de “pacificar” les relacions entre Catalunya i Espanya, el Sr. González Pons deia a Gandia: “la política de tensión y la política de ruptura no la entienden ni la puede entender la sociedad de la crisis”. I afegia: “El resto de España tiene que hacer un esfuerzo por entender mejor a Cataluña”. 
I és que no hi ha pitjor bomber que un piròman! Com pot dir el Sr. González Pons que s´ha de fer un esforç per “entender mejor a Cataluña”, si des del PP valencià s´ha atiat, tant com han volgut, l´enfrontament amb els catalans? No recorda el Sr. González Pons l´animadversió constant i les falses acusacions que s´han fet contra Catalunya?: “Ens volen furtar la paella o també, són uns imperialistes?
Només cal buscar a internet “anticatalanisme”, per trobar “perles” del Sr. González Pons com aquesta: “El catalanismo fascista que hace de la Comunidad Valenciana y Baleares sus objetivos” (9 de gener de 2001) referint-se al Correllengua celebrat al Camp Nou de Barcelona!! O el Sr. Rus: “los catalanes nos tienen miedo, nos quieren hacer daño y quieren impedirnos avanzar” (20 de novembre de 2005) O el Sr. Cotino: “Han decidido que no tengamos trasvase, que nuestra lengua no lo es, que nuestras infraestructuras no han de ir adelante. Hay un acuerdo entre Rovira y ETA sobre los PPCC” (9 gener 2011) O J. R. García Fuster: “La Valencianía está intentando ser destruïda por el pancatalanismo” (Ponència al Congrés del PP, el 1980) Això no és afavorir una “política de tensión”? 
I moltes més frases que no pose. Perquè internet té això: en un moment es troben les declaracions incendiàries que van fer aquells, que ara volen “entender mejor a Catalunya”. El Sr. González Pons ens diu (referint-se als desigs de llibertat del poble català) que aquesta manera d´actuar “no la entiende una sociedad en crisi. I la postura d´enfrontament del PP, ¿l´entén la societat? ¿Entén la societat que l´expresident F. Camps clausurara els repetidors de TV3 i donara la culpa als múltiplex que no concedia el govern de l´Estat? I, entén la societat que ara que podien concedir els múltiplex, no ho facen?
¿Com és que durant tants anys ha funcionat TV3, sense cap cost per a l´Estat i ara tot són dificultats per poder rebre els senyals de TV3? Aquesta actitud del PP Sr. González Pons, ¿és “hacer un esfuerzo para entender mejor Catalunya”?
Si de veritat volgueren entendre Catalunya, ¿haurien desobeït reiteradament les nombroses sentències del Tribunal Suprem, a favor de les titulacions de Filologia Catalana? 
Espere que el seu desig sobre “entender mejor a Cataluña” siga sincer. Així acabarien una campanya en contra de Catalunya, que no fa sinó enfrontar pobles germans i dividir la societat valenciana, amb un fals “perill català”!
La prova que volen entendre Catalunya, la podríem tindrem el 9 d´Octubre, afavorint una Diada de concòrdia i de convivència pacífica i no un dia per traure, de nou, l´argument de l´”imperialismo catalán”. O és que no s´han inventat vostès l´”imperialismo catalán”? La prova, Sr. González Pons, la tindríem si s´afavorira un diàleg entre valencians i catalans, integrant-se a l´Institut Llull i defenent la unitat de la llengua. Tan difícil és això? Si no, hauré de pensar que el seu missatge per “entender mejor a Cataluña”, és semblant al del piròman que vol fer de bomber! 
Si el PP té un sector cristià, haurien de posar en pràctica allò que diu Jesús: “la veritat vos farà lliures” (Jo 8:31) I amb la veritat, segur que ens entendrem amb Catalunya.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.