Des de València s’accedeix a aquesta localitat a través de l’A-7 per a enllaçar amb la CV-40 i la CV-60 per tal de finalitzar en la CV-610 i CV-608.
El terme municipal limita amb Barx, Quatretonda, Gandia i Llutxent. Pertanyé a la baronia de Llutxent , el senyoriu fou exercit per la família Maça i després per les cases de Mandas i Duesaigües.
El 1530, el papa Climent VII creà la vicaria de Pinet, que fou regentada pels dominicans del monestir del Corpus Christ de Llutxent fins l’any 1835.
Els conreus són de secà (oliveres, ametllers, garroferes, etc.). La ramaderia té molta presència al poble (actualment compta amb més de 20 granges avícoles i alguna de porcina).
L’església parroquial està dedicada a Sant Pere Apòstol, fundada pel Patriarca Sant Joan de Ribera a principi del segle XVII, i fou una donació del senyor de la baronia, Pere Maça. És de planta basilical orientada a Terra Santa i la façana es troba coronada amb una espadanya. El retaule de l’altar major és d’estil neoclàssic. A la seua dreta es troba la sacristia i a l’esquerra la capella del sagrari. Com a denominació curiosa -perquè no l’havia escoltat mai- el Crist té l’advocació de “Crist de la Muntanya”.
També cal afegir que es troba dins de la Ruta dels Monestirs de València, ruta que comprén aquests monestirs:
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!