Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

16 de febrer de 2013
0 comentaris

“PERLES” DEL CAPITALISME

He trobat aquestes perles sobre el capitalisme i del capitalisme i les vull compartir amb vosaltres. Us en faig la traducció:

  • En l’any 2009, 25 grans directius de fons d’inversió d’alt risc cobraven el que 680.000 professors que podrien ensenyar a 13 milions d’estudiants.
  • En l’any 1970, l’ingrés mitjà dels 100 executius millor pagats d’EEUU era 45 vegades més gran que el salari mijtà dels treballadors d’allí. En canvi, en l’any 2006 era de 1.723 vegades més.
  • En els països industrialitzats cada any llencen al fem entre 95 i 115 quilos per persona d’aliments perfectament comestibles. A Àfrica negra, Àsia meridional i Sud-Est es tiren entre 6 i 11 quilos per persona.
  • En els anys que estigué a Equador la petroliera Chevron (aleshores TEXACO) va extraure 1.500 barrils, vessà 72.000 milions de litres de residus en la regió i 64 milions de litres de petroli. Això va provocar la deforestació d’un milió d’hectàrees i 7 pobles foren extingits en la seua zona d’influència, a més d’altres danys al medi ambient. TEXACO mai no pagà per això a l’estat Equatorià, ni es féu càrrec dels danys.
  • El tercer dimecres de cada mes, 9 representants de grans bancs (Morgan Chase, Morgan Stanley, Deutsche Bank, UBS, Barclays, Credit Suisse, Goldman Sachs, Bank of America i Citigroup) es reuneixen a Nova York amb un únic propòsit: defensar els seus interessos controlant ells sols al seu favor el mercat financer mundial, que mou al voltant de 700 BILIONS de dòlars. Guarden dos secrets; els acords de les reunions i el nom dels assistents. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.