Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

7 d'octubre de 2011
4 comentaris

Perdonar 70 vegades 7 (i 2)

     A cap víctima beneficia mantenir a qui ha perdut el nord en la vida i es troba frustrat i desestructurat en el seu interior, aïllat en la seua dissort. Les víctimes són les primeres interessades a eliminar el mal que els ha causat tant dolor i la venjança i el ressentiment no hi serveixen. En la dinàmica del perdó, hi ha un esforç per tal de superar el mal amb el bé. El perdó és un gest que canvia qualitativament les relacions entre les persones i cerca una relació nova.

     El perdó no hauria de reduir-se solament a una exigència individual sinó que hauria de tenir una aplicació social. La societat no hauria de deixar abandonat cap home. Tota persona té dret a ser estimada. No podem acceptar una repressió penal que solament torne mal per mal, i li negue la rehabilitació com a persona. Mai no avançarem cap a una societat més humana si no aconseguim superar postures de represàlia, ressentiment, odi, venjança.

“Vols ser feliç un moment? Venja’t. Vols ser feliç sempre? Perdona” (H. Lacordaire) 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. No és el mateix, ser educat i demanar perdó abans de xafar o trepitjar algú volent.

    Què estar predisposat a perdonar i perdonar inclús abans que el fassen mal. Que és com perdona’ls per què no saben el que es fan.

  2. no sé, difícil.
    És cert que de vegades només es tracta d’anar contra un excés d’orgull que arriba fins i tot a cronificar situacions absurdes o ridícules, però perdonar de forma sincera, així obertament, “SEMPRE”, sense reserves i en qualsevol circumstància?, no crec que siga gens fàcil, ni que un trie si pot fer-ho o no. Hi ha situacions i situacions, i me’n vénen al cap algunes en les que jo seria incapaç. Quin perdó mereix, per exemple, el que conscientíssimament es lucra prostituint xiquetes? 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.