Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

27 de febrer de 2017
0 comentaris

Per què es rescaten bancs i no els refugiats?

El papa Francesc inistí el 5 de novembre de 2016 en la necessitat d’establir una política d’acollida a refugiats i mostrà la seua estranyesa davant la indiferència amb què el món assisteix a les morts de migrants al Mediterrani i altres llocs.

Què li passa al món d’avui que, quan es produeix la fallida d’un banc immediatament apareixen sumes escandaloses par salvar-lo, però quan es produeix aquesta fallida de la humanitat no hi ha quasi ni una mil.lèsima part per salvar aqueixos germans que sofregeixen tant? , es va preguntar. “El Mediterrani s’ha convertit en un cementeri, i no sols el Mediterrani. Tants cementeris al costat dels murs, murs tacats de sang innocent”.

En una audiència concedida als participants del tercer encontre mundial dels Moviments Populars, Francesc recordà que “ningú hauria de vore’s obligat a fugir de la seua Pàtria. Però el mal és doble quan davant d’aquestes circumstàncies terribles, l’emigrant es veu abocat a les garres dels traficants de persones per a travessar les fronteres, i és triple si en arribar a la terra on va creure que anava a trobar un futur millor, se’l menysprea, se l’explota i inclús se l’esclavitza.

Què fer davant aquesta tragèdia?, es va qüestionar. “En el Dicasteri que té al seu càrrec el cardenal (Peter) Turkson -Desenvolupament Humà no Integral- hi ha un departament per a l’atenció d’aquestes situacions. Va decidir que, almenys per un temps, aqueix departament depenga directament del pontífex, perquè ací hi ha una situació oprobiosa, que sols puc descriure amb una paraula que em va eixir espontàniament a Lampedusa: “VERGONYA”.

“Allí, com també a Lesbos, vaig poder sentir de prop els sofriments de tantes famílies expulsades de la seua terra per raons econòmiques o violències de tot tipus, multituds desterrades com a conseqüència d’un sistema socioeconòmic injust i de conflictes bèl.lics que no buscaren, que no crearen els que avui pateixen el dolorós desarrelament del seu sòl patri, sinó més bé molts d’aquells que es neguen a rebre’ls”, assenyalà.

 

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.