Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

15 d'octubre de 2015
0 comentaris

Per ahí sí que no passe: que tot (per dir alguna cosa) un bisbe i cardenal diga

que el meu conseller, En Vicent Marzà, diu “ximpleries” arran d’unes manifestacions com les que podeu llegir avall de la Veu del Poble Valencià. Ja està bé de creure’s els amos del carrer i del corral. Per què no té tanta ‘làbia’ a denunciar el poc ús (o quasi gens( que es fa de la nostra llengua a la litúrgia. Ah, això no tocava avui. Doncs, sí, bisbe Cañí-zares!!!!, ja va sent hora que desperte es deixe de bajanades i exigesca als seus sacerdots allò que cal exigir-los: que parlen i oficien en la llengua del poble. Al meu poble, es va fer fa més de 20 anys, i les “ueletes” cantaven i pregaven en valencià. I feia un goig veure-les! Estem amb tu, Vicent!

 

 

“El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha qualificat de “ximpleria” les declaracions del conseller d’Educació, Vicent Marzà, qui va advocar per “acabar amb la barra lliure de concerts educatius”, al mateix temps que ha demanat que “es respecte la llibertat d’ensenyament”.

Així ho ha manifestat Cañizares en la seua intervenció en el desdejuni Informatiu del ‘Fòrum Europa. Tribuna Mediterrània’, en ser preguntat per si tem que el Consell dificulte les ajudes als col·legis concertats. Sobre aquest tema, Cañizares ha indicat que la llibertat d’ensenyament és “un dret constitucional i haurà de respectar-se”. I ha afegit que “que no es presumisca de llibertat mentre es conculquen llibertats fonamentals. Jo lluitaré amb dents i ungles i totes les meues forces per a defensar la llibertat d’ensenyament i els drets dels pares”, ha manifestat.

Per al cardenal arquebisbe de València, els col·legis concertats van ser la “gran obra del PSOE”, al mateix temps que ha destacat que “aquesta llibertat d’ensenyament no la té cap país d’Europa”, per la qual cosa ha admès que “és necessari reconèixer aquesta tasca”.

El cardenal s’ha preguntat per què ara es pretén acabar amb els col·legis concertats i ha al·ludit a les declaracions del conseller d’Educació, Vicent Marzà, “d’acabar amb la barra lliure de concerts educatius”. “Això és una ximpleria”, ha subratllat Cañizares per a qui el que cal fer és “respectar la llibertat dels ciutadans perquè aquesta decisió no va contra l’Església, sinó contra els ciutadans que volen aquest ensenyament”.”


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.