Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

13 de febrer de 2012
0 comentaris

Per a què votar en el que anomenem “províncies”?

     Ja que l’estat, a pesar del que ha amagat el PP en el seu programa electoral -20N-, ha votat majoritàriament PP, voldria dir el que segueix:

     Si vius en una província espanyola de tamany poblacional mitjà o xicotet i sense un gran partit nacionalista (encara que els dos grans partits nacionalistes són el PP i el PSOE, no ho oblidem), probablement solament tens dues opcions reals a què votar: PP o PSOE, és a dir, com als avions: chicken or beef?… no demanes altra cosa.

     Sí; no és broma, a Guadalajara, en aquestes darreres eleccions del 2011, els escons s’han repartit igual que el 2008 i igual que el 2004 i segueix cap arrere; 2 escons per al PP i un per al PSOE, a pesar que el repartiment de vots del 2011 és substancialment diferent dels anys anteriors.

     A La Rioja esdevé quelcom del mateix; entre PP i PSOE s’han repartit els quatre escons en cada elecció, ignorant els milers de vots que han anat a altres partits.

     I si vols saber-ne més, sàpìes que el bipartidisme PP-PSOE duu instal.lat tres dècades a províncies com Sòria, Terol, Conca, Cadis, Granada, Càceres, Salamanca, Valladolid, Burgos, Palència, Lleó, Ourense, etc., etc. i així la gran majoria de províncies espanyoles.

     Gràcies a la Llei d’Hondt i al sistema de divisió territorial, si tens un pensament polític diferent al PP o al PSOE, empadrona’t en una gran ciutat on els vots sumen amb altres milers de ciutadans amb idees pròpies, migra a Madrid, a Barcelona, Sevilla o València, no se t’acudesca anar més enllà. O marxa’n al territori on hi haja una força potent capaç d’accedir al Congrés.

     Ser d’IU, UPiD, Per un Món més Just, Equo, etc. és inútil; tant fa que hagen sumat centenars de milers de vots, si el seu vot és “PROVINCIÀ”, no val per a res, ni valdrà per a res, perquè ser de províncies és el que té, cal ser formal i seguir alimentant la divisió de les dues Espanyes, que així tot el món sabem si ets roig o blau, bo o dolent. 

     Alguns s’esglaien que Amaiur haja aconseguit 7 escons amb a penes un 1,37% dels vots, mentre que IU amb un 6,92% dels vots té 11 escons, o el PP que amb 6 vegades més en nombre de vots que IU, obtinga 17 vegades més en nombre d’escons que IU. Pot algú defensar que “cada home un vot” amb aquest mecanisme d’assignació d’escons és un sistema realment democràtic?

     Però mentre els grans partits (PP i PSOE) seguesquen enduent-se tots els vots que cauen fora del bipartidisme en la gran majoria de províncies, açò no canviarà. 

     PD: Aquest escrit va adreçat SOBRETOT a aquells que no volen entendre que Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Galícia o Euskal Herria són nacions sense estat, i mentre no aconseguim que cada vegada hi haja més gent d’aquests territoris que ho tinga clar no tenim solució. Solament així podrem avançar. Però si seguim “oferint noves glòries a Espanya” ja hem vist SOBRADAMENT on hem arribat: la fallida de la GV.
Bona vesprada. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.