Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

2 de juliol de 2017
1 comentari

Pep R. Canals, QUINCE, Finisterrae Ediciones

És un llibre que em caigué a les mans de pura casualitat. Estava un matí a l’ajuntament atenent temes del meu càrrec de 1r Tinent d’Alcalde. Aleshores arribà un home del País Valencià amb un llibre a les mans. El llibre era QUINCE, escrit per ell mateix i que venia oferint des del sud fins al nord del País Valencià als diversos ajuntament que el conformen.

Era el tercer llibre que escrivia i que venia d’aquesta manera. I ens va dir que li anava gens malament. De fet el nostre Ajuntament de Benicolet (Vall d’Albaida) ja en tenia un dels dos abans escrits i “comerciats”. El primer fou Rincón oscuro, a causa de l’èxit d’aquest canvià de vida professional i es dedicà íntegrament a l’escriptura i promoció de les seues obres. Dos anys més tard publicà Pellejo y canalla, que va superar les vendes del 1r i va arribar a tindre’n quatre edicions.

I finalment arribà el tercer Quinze, que forma part de la trilogia i que és la seua obra més elaborada. Ens sorprén amb una narració que aconsegueix involucrar-nos-hi.

Havia exercit d’agent comercial però la passió per les lletres i l’èxit de les seues publicacions han fet que es dedique totalment a l’escriptura. El llibre duu per subtítol Lo cant del valencià. El llibre conté XIV capítols tots ells molt interessants.

El llibre és un relat ple de vigor i valentia d’uns fets esdevinguts en la tèrbola transició espanyola, protagonitzats per uns personatges més extraordinaris que els dels dos exemplars anteriors. Hi ha una immersió en mítiques brumes iberes.

Si teniu la sort que passa pel vostre ajuntament o us el trobeu en algun carrer, compreu-li’l. M’ho agraireu

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Tinc una perruqueria canina a Gandia. Hui estava treballant a primer hora del mati quan per sort ha entrat un home a la tenda, pensava que era un client i propietari d’alguna mascota interessat en comprar pinso o qualsevol altre producte dels que tinc a les prestatgeries però en presentar-se i dir-me que venia de Castalla hem encetat una interessant conversa i, evidentment, he adquirit un dels seus exemplars “La venganza de Mateo Morral”. Hui mateix l’encetaré. La llàstima és que no siga publicat en la nostra llengua i li ho he fet saber, tot i això ….el contingut promet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.