Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

10 de novembre de 2019
0 comentaris

Pensions (II)

La pensió mitjana dels homes fou de 1.209,57€; en el cas de les dones va ascendir a la xifra de 789,66€. La pensió mitjana de les dones sols supera a la dels homes en el cas de la pensió de viduïtat (de mitjana, les dones van rebre 730,43€ front als 508,73€ que van obtindre els homes). En la resta de tipus de pensions els homes reben major quantia de mitjana. Fenomen que s’explica per la seua major taxa d’atur, ocupació a temps parcial i baix nivell salarial.

La preocupació per les Pensions de Jubilació s’ha deixat sentir en les reiterades manifestacions convocades per a exigir la seua revalorització d’acord a l’IPC. Així ha estat registrat en el Baròmetre d’Opinió realitzat pel Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) del mes de juliol de 2019. La preocupació per les pensions se situa entre els deu problemes que més preocupen la ciutadania, amb un 9,5% de persones que va situar les pensions entre els principals problemes.

La mirada del capital, en la seua estratègia d’acumulació de beneficis, tracta de justificar la necessitat de substituir progressivament el sistema de pensions públiques per la creació de plans privats i per a això demostrar la seua inviabilitat, argumentant que cada vegada hi haja més persones jubilades i menys treballant, que les taxes de desocupació tendeixen a augmentar i que hi haurà menys cotitzants del sistema… per a això impulsa mesures (a través dels governs de torn) com: la reducció progressiva de les prestacions del sistema públic; modificació dels sistemes de càlcul, augmentant els anys necessaris per a accedir a les prestacions; augment de l’edat de jubilació; suport fiscal molt generós als fons de pensions privats… Aquest sistema duu a tirar per terra  el contingut redistribuïdor i solidari del sistema públic de pensions.

Crònica d?una estada a Dénia
16.09.2006 | 12.31
A Sense categoria
FA DOS ANYS
03.07.2008 | 11.21
EL VERGER (LA MARINA)
30.04.2013 | 10.15

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.