Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

23 de gener de 2009
8 comentaris

Pensió de Vídua i Partit dels Pensionistes en Acció

Aquesta setmana li ha arribava a ma mare una carta del Director General de l’Institut General de la SS en què se la informava que enguany la revalorització i paga única 2009 és de:

Paga única: 29,12€
Import mensual líquid 2009: 561,55€

Juntament amb aquest document hi havia una carta del ministre de Treball i Immigració del Govern d’Espanya, En Celestino Corbacho Chaves, en què explicava (en bilingüe, gràcies, Sr. Ministre) detalladament l’augment d’enguany.

Si duc ací aquest fet és perquè m’explique algú, si ho sap, com pot viure una vídua a l’any 2009 amb 561,55€ al mes (si no fóra perquè té l’ajuda econòmica i solidaritat dels seus fills), que algú m’ho explique. Però el que ja clama el cel és que el SMI s’ha fixat en 624€, cosa que aquestes vídues no veuran, almenys, durant 2009. I el que és més greu és que el Govern d’Espanya ha fixat l’IPREM (Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples) en 527,24€, cosa que ve a significar que les vídues que cobren 561,55€ no podran acollir-se a l’abonament social de Telefónica (per exemple). En definitiva ens apugen per un costat però ens treuen per un altre. Ve a ser, com deia una persona del meu poble fa un temps: “A mi no em preocupa que Telefónica apuge el preu de les telefonades, el que em preocupa és que apuge el preu de la connexió.” I tenia més raó que un sant.

I l’altre dia, per una Carta d’Agustí Soberano Canet, president del Partit dels Pensionistes en Acció, de Sant Cugat del Vallés, vaig assabentar-me de l’existència d’aquest partit. Trobe molt encertat la fundació d’aquest partit i pense que pot fer molt si s’ho proposa. Ací teniu la forma de contacte:

Telèfon: 660940622
asoberano@hotmail.com

I un apunt breu sobre el meu poble:

BENICOLET
Habitants 08: 627; 07: 577
Diferència: 50… 8,7%
Superfície KM2: 11,3
Hb/km2: 55,5

IMMIGRACIÓ: 116, percentatge: 18,5
UE: 112
Alemanya: 2
Regne UNit: 49
Bulgària: 4
Romania: 46
ÀFRICA: 2
AMÈRICA: 2


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

 1. És imposible com be dius tu que visca sense l’ajut de la familia, però és que enguany la pujada de salaris, al igual que la inflació és la major fal·làcia que he vist, i és que malgrat que ha pujat tot, el menjar, sobretot, les coses que més necessita la gent, com ha baixat el gasoil, i els cotxes ens posen un IPC que dona risa.

  Que em diguen a mi a un jubila que li dona que el gasoil valga 20 centims menys si les creilles li costen 30 més…

  I el que més ràbia és que si la inflació és d’un 1’4 % perquè els transports publics han pujat un 6.28 per al cas de Renfe, i 5.74% per a metro. Quina classe de serveis públics son?

 2. Amarga realitat, però es com estan les coses, la protesta no aplega, i la gent que durant tants anys a contribuit a la seguretat social i adeu gràcies no a cosumit en sanitat el que ha pagat, ara te que viure en molta misèria per a que Corbaxo i la penya (inclos Rajoy), visquen a la gloria economica.

 3. soy ana de salem,mira yo tengo a mi madre y a mi abuelita la pension dellas en el año 2007 era de 237 euros ahora que estamos en 2009 cobran 243 euros que te parece? ahora yo hago la mesma pergunta:como pueden vivir con essa cantidade que es una verguenza?
  yo estoy en la lista del paro,ya ves hay gente peor,pero como decia el señor zapatero españa va bien,al carajo.
  besitos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.