Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

26 de juliol de 2006
Sense categoria
3 comentaris

PAU I ETA

Eta ha fet públic un comunicat d’"alto el foc permanent". I el PP no ho pot suportar. Sabeu per quin motiu? Jo no, però me l’imagine. De tota manera, per tal de posar llum a aquest fet, us en faré cinc cèntims d’un escrit d’en José Ignacio Calleja, professor de Moral Social Cristiana a Vitòria-Gasteiz. Aquest professor diu: "Jo estic amb els que diuen, front al terrorisme, dignitat democràtica, però si hi haguera alguna possibilitat per a la pau, la vull explorar i aprofitar. Hem de recordar que la gent està obligada a tenir dignitat de ciutadans, però no a ésser heroica. (…) M’agradaria que si hi haguera alguna oportunitat per a tots els ciutadans, els immobilistes (i jo afig els del PP) no l’arruïnaren abans de conéixer-la. (…) Admet bé les cauteles democràtiques en aquesta qüestió, però em cansa la gent que està de volta en la cerca de la pau, en realitat, en el nostre intent d’evitar més víctimes. No penseu que paga la pena,si aquest procés de pau evita una sola víctima més, col.laborar-hi cada u en la mesura que puga? Els polítics com a polítics, les víctimes com a víctimes, la resta de ciutadans fent costat al nostre govern que és qui té l’obligació d’intentar-ho i, si s’escau, aconseguir-ho.

Segueix aquest professor de Moral Social Cristiana dient: "Alguns confonen derrotar ETA, policialment i política, amb aixafar la seua gent. El problema és que al País Basc aquest solució, la majoria de la gent, ni la veu possible, ni la creu bona, ni la desitja per tal de viure en pau. (…) Volem la política per tal d’afavorir la convivència en pau, i si no serveix per a això, de què ens val la seua mediació? És l’hora de la política, amb dignitat democràtica, sí. Perquè no hi haja més víctimes. Perquè poguem acceptar-nos iguals i, legítimament, distints." Es pot dir més alt, però no més clar.

Bona vesprada.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

 1. No hi ha cosa més vergonyosa que el voler treure profit polític de qualsevol cosa… ho veiem amb l’ETA, ho hem vist amb el Metro de València, i als nostres poblets, estem patint-ho amb les continuades alcaldades i pai’s…. ha tornat el temps dels cacics.

  I ho fan uns i altres, el seguir aqueix joc, i no hi ha a la vista cap opció valenta que els puga fer fora, a ells i a la seua forma de "treballar"… i el pitjor pot ser que la gent els crega, els polítics, que no valore, que no sopese… que siguen burros seguidors, mers borrecs…

  Ja saps que no vull ficar-me en temes bascos, i si no, ja t’ho explicaré… però crec que si hi ha un clevill, cal aprofitar-lo i dur la pau, per més que la pau puga ser tan pesada per alguns, especialment per les víctimes, tan manipulades sempre…

 2. Els partits sobiranistes bascos trauen majoria continuada des de l’inici de la democràcia. I això és per alguna cosa.

  El dret a l’autodeterminació dels pobles és reconegut per l’ONU.
  El dret d’ aixafar i silenciar cultures  és una tàctica que tenen ben apresa a Madrid. El dret d’alguns d’acabar amb una vida humana no es pot continuar tolerant. Si almenys aquest govern donara algun pas endavant… no es pot desaprofitar.

 3. Sé que el tema basc és molt "tema"… però, si hi ha algun clevill -com molt bé acabe de llegir- cal aprofitar-lo i dur la pau d’una vegada a aquella terra tan estimada i, a la vegada, tan valenta… PER LA PAU, COLLONS!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.