Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

24 de novembre de 2011
0 comentaris

“Passat, present i futur de Sabadell, en la formació de Catalunya”, per Na Teresa Mira i Lozano

Com a persona que va estar dos cursos impartint classes a l’ies Ferran Casablancas, de Sabadell (Vallés Occidental), m¡’estime aquest poble, que va ser una miqueta el meu durant quasi unes 700 dies, i us deixe la carta de l’ASSOCIACIÓ MEMORIAL SABADELL.

 “Benvolguts amics:

     En les dues primeres conferències del cicle informació i debat 2011-12,  “Passat, present i futur de Sabadell, en la formació de Catalunya” es va posar de manifest, la falta d’interès que el passat o els orígens de la nostra Ciutat, desperta entre els anomenats dirigents i d’altres autoritats municipals. El desconeixement, la ignorància i la falta de sensibilitat envers la nostra memòria històrica només es pot comparar amb el baix nivell intel·lectual que exhibeixen dia si i dia també. 

      En les conferències anteriors, hem pogut constatar aquesta realitat tan miserable, en el menyspreu i la destrucció que ha sofert la ciutat medieval en nom d’un progrés dubtós o de la indústria tèxtil perpetrat en nom d’una utòpica tecnologia futurista inexistent i amb el pretext d’una globalització mal imposada i pitjor païda. La demagògia i el populisme, han substituït el rigor, l’esforç i la solvència. Això si, força ben remunerats. Passejant per les places i els carrers i observant amb esperit crític o podrem constatar abastament.

       La propera conferència del cicle es titula

“ L’urbanisme a Sabadell. Parcs i jardins públics”

A càrrec de Na Teresa Mira i Lozano

      Arquitecte urbanista. Redactora dels plans generals urbanístics de St. Llorenç Savall i de Sta. Perpètua de Mogoda. Actualment,responsable del Servei d’Urbanisme, medi ambient i habitatge de Sta. Perpètua de Mogoda. Membre de la Fundació Bosch i Cardellach.

       Esperem que despertarà el vostra interès, sobretot perquè arran de la prolongació dels ferrocarrils de la Generalitat, queda afectat l’espai més sensible, emblemàtic i concorregut de Sabadell, com és el passeig de la ex-Plaça Major. Degut a la inexistència d’un projecte global del centre amb cara i ulls, la falta de criteri sobre el que ha de ser un eix comercial, la falta de sensibilitat envers els aspectes humanitzadors i a la falta de lideratge polític, ha estat ADIF qui ha condicionat al seu gust, la superfície resultant de les obres, en funció dels seus interessos i pel que hem anat veient, aquests no coincideixen pas amb els dels ciutadans, especialment amb els dels veïns afectats i perjudicats.

            L’ASM, us convida a aquesta tercera conferència del cicle, que com de costum serà a 2/4 de 8 del vespre al Casal Pere Quart, i es farà el dijous 1 de desembre d’enguany.

      Us adjuntem la invitació corresponent i esperem que aquesta conferència i el cicle proposat, siguin del vostra interès i serveixi per evitar una altra desgràcia urbanística al centre de Sabadell. També us agrairíem que en féssiu la màxima difusió possible entre els vostres amics i coneguts.    

                                                     Associació Sabadell Memorial      — 
Jordi Garcia i Monturull
      Secretari de la Coordinadora de la Unió Catalanista de Sabadell (UCS) 
Associació per fomentar el catalanisme del segle XXI, la independència i l’Estat català.
      Visiteu el nostre Blog: >>http://unicatsabadell.blogspot.com<<

Ni socialistes, ni populars,
 VOTEU PARTITS CATALANS 
 
 
Per la seva actualitat i perquè dóna una resposta positiva a les qüestions que més ens afecten com a catalans i com a persones,  us recomano els llibres

Full de Ruta cap a la Independència, Catalunya entre la ignorància i el coneixement
Sobre la Memòria, evolució, cultura i mnemotècnia

d’En Manel Pagès i Panadès

 

El 5 de maig de 2011, es va celebrar al Casal Pere Quart de Sabadell la última sessió del cicle

INFORMACIÓ I DEBAT  organitzat per L’Associació Sabadell Memorial

   SOBRE LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA 

        Podeu  veure el debat televisiu clicant al següent enllaç:     http://youtu.be/VrZAEwLOk9M

 

     Donem suport als Ajuntaments que repudien i s’exclouen de la Constitució Espanyola i exhortem a fer-ho a tots els de Catalunya.

Chapita-Recuerdo-Valensia
04.07.2009 | 7.48
Articles de repom (31)
14.12.2010 | 6.06

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.