Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

1 de juliol de 2006
General
1 comentari

PAPA I MISÈRIA

Quan ja queda menys d’una setmana perquè el Sant Pare de Roma aterre entre els valencians i el -segons canal 9- més del milió de pelegrins, jo seguesc dient que no l’espere.

Ara bé, no estaria de més que les grans ments que prendran part al Vé EMF tinguen en compte el que la premsa ha dit aquests dies. Ací teniu les dades. El País Valencià -CV, segons PPOE- té mig milió de persones que viu en la pobresa en unes 240 zones desafavorides del nostre terrirori -segons les dones i els homes del temps de canal 9-. Les zones més marginades es troben al voltant d’Alacant. Aquestes dades són part de l’Estudio de detección y prevención de barrios en crisis. Identificación de áreas vulnerables.

Encara que en cada zona el nivell de pobresa pot canviar, és significatiu que ciutat com Vila-real, Sagunt, Quart de Poblet, Torrent, Alzira, Xàtiva, Ontinyent, Gandia, Sax, Crevillent, Callosa de Segura, Oriola i, com no, les tres ciutats capitals Castelló, València i Alacant tinguen al seu si bosses de pobresa en ple segle XXI. I, per si  no hi haguera prou amb aquestes dades, per al 40% d’aquest mig milió de persones les causes de la seua situació són l’analfabetisme, la solitud, els problemes de salut o l’habitatge. Voldria saber si algun conseller de la Generalitat Valenciana o el mateix Molt Honorable President tenen previst informar d’açò al Papa el pròxim dissabte. I si han pensat alguna de les seues campanyes -que tant de bé ens fan a totes i tots els valencians- per acabar amb la pobresa en el nostre País, Regne o Comunidad. M’agradaria saber-ho. I veure la cara que posa Benet XVI quan se n’assabente.

Bon dia.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.