Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

6 de març de 2015
0 comentaris

PACTES DE GOVERN, de CARME MIQUEL (LEVANTE-EMV, 03/03/2015)

Tinc una companya que m’ha explicat el següent: “cada vegada que m’ajunte amb algun amic o amiga de Compromís, EU, PSOE i, ara també, de Podemos  (o Podem?) li demane per favor, que exigisca al seu grup polític la capacitat d’arribar a pactes amb els altres.” Aquesta companya, com tants altres valencians i valencianes, desitja que després de les eleccions, la Generalitat Valenciana siga ocupada per un govern progressista, participador, transparent i arrelat a la idiosincràsia del poble valencià, capaç d’oferir alternatives a les opressores polítiques neoliberals. I, en les circumstàncies actuals, un govern amb aquestes característiques segurament només podrà fer-se realitat si és multipartit. Per això resulta absolutament necessari que entre partits polítics que actualment no estan en el govern, s’articulen pactes operatius pre o post electorals al voltant de programes de govern progressistes i sòlids.  Però poden existir entrebancs afegits a la lògica dificultat per arribar a acords si no se superen antigues hostilitats, greuges i qüestions personalas que hi ha hagut en altres moments,  fins i tot dins dels mateixos partits.  Les divisions internes viscudes darrerament a la Comunitat de Madrid, tant per EU com pel PSOE són un mal exemple, una bona mostra de cóm no s’han de solucionar eixes coses.

Per sort, sembla que al PaísValencià hi ha voluntat d’entesa i les relacions, internes i externes, entre els partits de l’oposició, es mouen en els àmbits de la correcció. Ens consta l’esforç d’algunes persones i col·lectius per tal que tot funcione com cal i per tant mereixen tot el nostre agraiment.

I és precisament per tot l’esmentat, que seria un error que Podem, el nou partit que entra ara a l’escena política, no es dotara del mateix esperit cooperador. Ens alegra la seua aparició en el món de la política i el seu atractiu social, però cal tindre clar que no estem en temps ni de triomfalisms ni d’exclusions i per això ens preocupa l’actitud d’alguns dels principals líders estatals d’aquesta formació quan es mostren prepotents i desqualificadors. Res té a veure la innecessària arrogància insultant d’alguns, amb el que sí que són comportaments necessaris com la denúncia dels fets que calga  denunciar, la seguretat en els propis plantejaments i la fermesa en les respostes. Però crec que podem felicitar-nos perquè al País Valencià sembla haver un clima d’entesa per part de Podem. Els seus responsables saben ben bé que l’actual oposició, no ha deixat de denunciar continuament tots els casos de corrupció existents i freqüentment ha donat suport als moviments socials i a les demandes de diversos col·lectius socials. No ha de ser difícil entendre’s. Pel bé de tots

 

 

 

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.