Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

23 de setembre de 2014
0 comentaris

Opinió de Jordi Évole sobre l’actualitat

Dilluns, 22 de setembre del 2014

Ja no tinc cap mena de dubte: Rajoy és un estrateg. Gràcies a la seva enorme habilitat per no arribar a acords, aquest president ha aconseguit il·lusionar un munt de catalans. És una passada. Beneït siguis, Mariano. Pare nostre, que estàs a la Moncloa, lliura’ns del mal. Perquè la Moncloa no està per a gaites. Déu ens lliuri de persones com Cameron, capaces d’acceptar un referèndum sobre la independència d’Escòcia. ¡Cameron, ets un calçasses! ¿Tu de què vas, premier? Tu molt deixar votar i, apa, que corri la democràcia, com si la democràcia depengués del que opini la gent. ¡Però això què és! ¿Des de quan la democràcia no depèn del que opinen els polítics? ¡Cameron, que no en tens ni idea! ¿Però és que no t’adones que si hagués guanyat el vot independentista, Escòcia s’hauria separat i s’hauria acabat la il·lusió per ser independents d’alguns escocesos? I aquesta és la clau: no deixar que la gent perdi la il·lusió. Tan difícil que és tenir molta il·lusió per alguna cosa. I ja ni et dic que difícil que resulta que molta gent tingui molta il·lusió per una cosa. I ja ni t’explico com n’és de difícil que cada any més gent surti al carrer per mostrar la seva il·lusió per una cosa. I, a Catalunya, ja sumem tres Diades així. I tot gràcies a Rajoy.

«Ara és l’hora de Rajoy», amics. Aquest home passarà a la història si segueix així. Perquè si segueix així, potser aconseguirà que l’any que ve encara hi hagi més gent als carrers catalans l’11-S. ¡Un altre cas Pujol necessites per a l’any que ve, Mariano! Va quedar una V preciosa. ¡Digue-li a l’Alicia que vagi a La Camarga a dinar amb una altra exnòvia d’algú! O exnòvio. ¿Què tal amb algun exnòvio de Marta Ferrusola? Potser el va enviar a la merda, i ja tenim un altre embolic. Vinga, no decaiguis, presi. Ni se t’acudeixi acceptar un referèndum. Perquè tu no ets tonto, com el de Mediamarkt.

Classe d’estadista

I a sobre, la mala setmana que ha passat el Cameron. Amb la incertesa democràtica de no saber si guanyava el  o el no… No deu haver pogut llegir-se ni el Marca, el pobre. Mariano, una classe d’estadista li hauries d’haver donat. ¡Explica-li a Cameron com es fa! Això mateix, digue-li allò que no es pot incomplir la llei. ¡Fenomen, que ets un fenomen! Doncs és clar que no es pot incomplir. I Rajoy és el primer que la compleix. Per això té l’autoritat moral per frenar la consulta catalana. ¿O no és així? Ara tinc dubtes. És que acabo de recordar una notícia publicada aquest any: «Espanya és un dels tres països que incompleixen més lleis de la UE». Sí, bé, Mariano no és gaire complidor, però s’ha de tenir en compte que té molta feina. No et pots ni imaginar la feina que dóna intentar que els altres compleixin la llei mentre tu et dediques a simular que la compleixes quan, en realitat, te l’estàs passant pel forro. Una feina impressionant. No et queda temps per ser coherent.  Jordi Évole


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.