Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

19 de setembre de 2019
0 comentaris

OBJECTIUS DE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE: HABITATGE

L’habitatge és una preocupació bàsica dels homes: trobar un lloc on viure, on establir-se i donar recer a tota la seua família. I és així des de l’inici dels temps, aprofitant coves i abrics en la mateixa natura o generant des de senzilles construccions amb pals i fang a magnífiques construccions de pedra. No tenint res, ho tenien tot. I en l’afany lloable d’assolir el major benestar possible es passà del senzill, bàsic, imprescindible a fer ús de tot tipus de complements, materials, tecnologies que anaren augmentant el confort.

Però també ha estat un element escàs: no sempre es disposava dels recursos necessaris i l’economia, i de vegades l’avarícia d’alguns, han convertit l’habitatge en un bé d’explotació i especulació, on el que més preval és el lucre personal.. Els habitatges passaren a satisfer açò darrer. I ens trobem que els habitatges deixaren de ser sostenibles, acaparen recursos i generen residus, sense que satisfaga la necessitat bàsica de l’home, un lloc per a viure. D’aquests fangs tenim els embargaments i desnonaments que darrerament ens aclaparen.

Cal donar un gir a l’habitatge. Per a començar, ha de ser assequible a tota la societat, no s’hauria de permetre l’acumulació i s’hauria de facilitar l’accés, especialment per als més pobres i desfavorits. I, sobretot, hem de tornar a replantejar que l’habitatge acomplisca amb els objectius de desenvolupament sostenible, perquè la mare terra és de tots i, principalment, de les generacions futures.

Habitatges que aprofiten els recursos naturals, com el sol que ens pot donar calor i llum, que ajuda a estalviar aigua, que siguen recicladores dels propis residus i respectuoses amb el medi ambient. Després d’anys de construcció desenfrenada, construir ràpidament cercant “aprofitar” el benefici immediat, toca tornar a repensar com i on vivim. I començar a reciclar. Replantejar de nou el nostre habitatge actual pot ajudar-nos a reconciliar-nos amb la natura, sent-hi més respectuosos. I com aqueixa posada a punt dels nostres habitatges actuals pot ajudar a solucionar un dels problemes de la societat actual: generen ocupació.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.